Waarom zijn sommige mensen zo bang van katten?

mijn beneden buurvrouw heeft een kat!
ze lag net op de vensterbank in de hal te slapen,mijn vriendin kwam op bezoek en bevroor zowat toen ze die kat zag liggen. ze durfde niet voorbij de kat!
terwijl zij géén nare ervaring heeft gehad met een kat!
het is niet de eerste keer dat ik zie dat mensen bang zijn van katten!
vanwaar die angst voor deze lieve beesten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

tja... waarom zijn mensen bang voor spinnen, voor reptielen etc. De angst voor katten (Ailurofobie) Hoewel de angst voor katten niet algemeen bekend is kan ze voor mensen die eraan lijden verschrikkelijk zijn. Er zijn nogal wat katten in Nederland en u weet nooit wanneer ze opduiken. En alsof die beesten het weten komen ze nog op u af ook. Misschien heeft u naast een angst ook een allergie voor katten. Ook dit kan opgelost worden. Wist u dat? Kan ik er van af raken? Ja. Bij een angst voor katten is er sprake van een enkelvoudige fobie en die kan vaak al snel verholpen worden. Het is soms alleen al de gedachte aan een kat die de angst doet opkomen, is het niet? Die gedachte kunnen we veranderen en ook de beelden in ons hoofd die we creëren zijn veranderbaar. Hoe weet u anders dat u bij een kat bang moet zijn...

Omdat ze geruisloos kunnen lopen en bij je op schoot springen. Dat vertelde een zwager die als de dood voor katten is.

Ik ben zelf bang dat ze me krabben in mijn gezicht. Ik ben een keer gebeten door een kat, m'n hele hand zat in z'n bek. Dee verschrikkelijk pijn, die tanden gingen door m'n huid heen

mijn oma tante en moeder zijn allemaal als de dood voor katten. als ze ergens op visite moeten zijn ze als de dood dat er een kat op hun schoot springt. mijn tante durft helemaal niet naar binnen. ze zijn bang omdat mijn oma ook altijd bang is geweest denk ik. en het daarom overnemen. ik was als kind ook bang voor katten maar ik kreeg vriendinnen die katten hadden en na een tijdje vond ik ze wel lief. gewoon angst dat ze op je springen, of krabben. of ze vinden de uitstraling van een kat eng.

Ik heb zelf 9katten waarvan zes kittens. Ik zit onder de schrammen. ze zijn heel lief maar heel speels en dat schrikt sommige mensen snel af. maar lievere dieren bestaan voor mij niet .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100