Hoeveel minuten kan je joggen op een zak chips?

Dat als ik ergens. Dat je een mens ook als een auto kan zien : Dat ie bijvoorbeeld een aantal minuten kan joggen na een bepaald gewicht chips te hebben gegeten.

Hoelang kan een mens joggen na het eten van een grote zak chip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op een zak chips kun je vrij lang joggen, maar de chips wordt er niet lekkerder op. Na een zak chips kun je zolang joggen als je fysieke gesteldheid het toelaat.

Dat kun je pas meten als je jezelf eerst een paar dagen uithongert, anders kan het zijn dat je zo lang kan joggen door andere etenswaren. Als je nog eens echt wanhopig bent, zou je het kunnen uitproberen.

Het is ook afhankelijk van wat voor een auto/mens je bent. Een prius komt verder op een liter benzine dan een Ferrari. Oftewel, een getrainde atleet zal minder verbruiken voor een stukje joggen dan een ongetraind iemand. De atleet gebruikt daarentegen in stilstand weer meer om z'n spieren draaiend te houden. Er dus niet direct te zeggen hoelang je kunt joggen op een zak chips. Voor jezelf kun je het wel bepalen. Bereken hoeveel calorien er in een zak chips zitten (achter staat het per 100 gram) en ga op een hardloopapparaat staan. Vaak kun je daarop instellen dat je bv. een bepaald aantal calorien wil verbranden. Bekijk achteraf hoeveel minuten je aan het lopen bent geweest en je hebt het antwoord voor jou.

1 zak chips van 90 gram geeft 504 kilocalorieën. (Ik weet niet of dat ook de grootte is die je bedoelt, er zijn wellicht grotere zakken.....). De gemiddelde energiebehoefte is voor mannen 2500 kcal per dag en voor vrouwen 2000 kcal per dag. Gedurende joggen worden ongeveer 450 calorieën per uur verbrand. Om die zak chips te verbranden moet je zodoende gemiddeld een uur en ruim 7 minuten joggen.

Bronnen:
http://hoeafvallen.nl/sporten/calorieen-ve...
http://www.zuivelzitalsgegoten.be/html/zui...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100