Waarom gebruiken veel mensen een PowerPoint voorstelling?

Ik heb juist geleerd tijdens presentatielessen om het niet te doen en geen middelen te gebruiken die meer licht geven dan jijzelf. Waarom willen mensen dan zo graag persé een PowerPoint presentatie geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat powerpoint een goede manier is om presentaties op te zetten. Het stukje software wat je gebruikt voor je presentatie bepaald niet of je een goede opzet hebt. De persoon die de presentatie opzet doet dit. Presenteren gaat om juist opzetten: Steekwoorden of korte zinnen, geen volteksten. Juist ruimtelijk gebruik & stabiliteit van het beeld. En dat kan ook prima in PP Toegevoegd na 2 minuten: En minder licht geven dat jijzelf? Dat gaat natuurlijk alleen op als je niets hebt om te tonen. De meeste presentaties hebben echter visuele middelen erbij, van figuren en diagrammen tot filmpjes en of begeleidende tekst. Die zal je toch zichtbaar willen hebben. En jezeklf wellicht juist niet, zodat de aandacht kan gaan naar het onderwerp, in plaats van naar de persoon.

Ik denk dat dit afhankelijk is van het product wat je probeert te verkopen, of de groep aan wie je de PP presentatie houdt. Sowieso moet je Death by PowerPoint voorkomen door niet heel je verhaal erin te zetten http://en.wikipedia.org/wiki/Death_by_PowerPoint PowerPoint moet je als een hulpmiddel gebruiken, om bijvoorbeeld mensen die afgeleid zijn toch het verhaal te kunnen laten volgen. Toegevoegd na 1 minuut: Of mensen die in je workshop niet alles hebben begrepen een soort spiekbriefje te geven waarop ze kunnen zien wat van ze gevraagd wordt.

Omdat anderen weer leren dat PP juist wel een goed middeel is om tijdens je presentaties te gebruiken. Het zorgt er voor dat luisteraars geïnteresseerd blijven. Als je half uur aan één stuk door gaat praten kan dat op den duur gaan vervelen. Met een PP presentatie kan je dmv afbeeldingen, grafieken en/of video je presentatie levendiger maken waardoor het publiek bij de les blijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100