Welke verschillende oorzaken zijn er om verkouden van te worden?

Waar kun je allemaal verkouden van worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je wordt verkouden door het oplopen van het corona-virus. Deze besmetting vindt plaats door overdracht via lucht (als een ander hoest of niest) of via de handen. Bij vermindrde weerstand vindt besmetting eerder plaats.

Verkoudheid ontstaat,door het oplopen van een virale infectie. Dit kan door het rhino,of het corona virus zijn,maar dus altijd door een virus. Op andere manieren,door b.v. slecht gekleed in de kou te gaan staan,loop je geen verkoudheid op.

Je wordt niet verkouden van tocht niet van zonder jas naar buiten gaan niet van slecht weer niet van een weersomslag niet van nat regenen Je wordt verkouden door een virusbesmeting via een ander, of besmette voorwerpen ( deurkruk) Symtomen van hooikoorts, lijken vaak op verkoudheid, maar is het natuurlijk niet.

Feitelijk is er maar één oorzaak voor verkoudheid: infectie van de bovenste luchtwegen door een virus. Maar door een verminderde weerstand kun je wel eerder een verkoudheid oplopen. Frisse lucht is zeker geen oorzaak. Buiten word je niet verkouden; binnen wel, omdat mensen elkaar juist daar besmetten. Daarom komt verkoudheid 's winters vaker voor dan in de zomer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100