Seborroïsch eczeem gaat niet weg, wat kan je er aan doen?

Hoi mensen,
Ik heb al jaren seborroïsch eczeem op mijn hoofdhuid (maar altijd gedacht dat het roos was). Het is soms echt heel erg met veel schilvers en flinke jeuk, niet fijn als je veel zwart draagt. Het was op zijn ergs toen ik ongeveer 15/16 jaar was (nu 22).

In december heb ik 2 middeltjes van de huisarts gekregen: Ketoconazol (shampoo 2x per week) en Locoid Scalp Lotion (2 maal daags). Helaas heeft dit geen verschil gemaakt en lijkt het zelf erger terug te zijn gekomen (het was wel iets vermindert maar na 2 maanden gebruik nog niet weg). Heeft iemand hier ervaring mee? Wat raden jullie aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

De huisarts heeft jou twee goede middelen gegeven tegen eczeem. Alleen geeft deze combinatie niet het gewenste effect. Ketoconazol is schimmeldodend, Locoid neemt vooral de klachten weg zoals jeuk. Het laatste middel wordt vooral ingezet tegen eczeem. Als ik jou was, zou ik eerst een kweek laten maken van de schilfers op het hoofd. Een dermatoloog kan heel eenvoudig met een wattenstaafje (zullen vast anders heten) over de plekken op het hoofd gaan. In het laboratorium kunnen ze dan eerst kijken of het inderdaad alleen eczeem is. Indien huid niet intact is, kan er namelijk ook schimmel optreden of zelfs een ontsteking. In ons gezin hebben twee personen ook regelmatig eczeem op de hoofdhuid. Indien de plekken vochtig zijn, helpt Locoid 0,1 crème heel goed. Alleen mag je dit middel niet te lang gebruiken (hier doen we alleen een heel dun laagje voor het slapen, maximaal 3 dagen). De vochtige plekken worden dan snel droog (helaas schilfert dat wel even). Indien je echter teveel gebruikt, kan het weer gaan tegenwerken. En als je ook nog eens iets tegen schimmel gebruikt (en je hebt dat niet) kan dat de eczeem weer opladen. Een lid in mijn gezin heeft ook eens in de eczeem een stafylokokken aanval gehad. En een ander kreeg door teveel behandelen (meerdere middelen door elkaar, net als jij) een heftige reactie. Dus, laat een kweek maken, zodat je het enige juiste gebruikt. Hier is dat dus Locoid 0,1 crème. Je geeft bij de reacties aan dat je een tijd geen last hebt gehad na een injectie voor een slijmbeursontsteking. Deze injectie bevat corticosteroïden (bijnierschorshormoon). Deze corticosteroïden zitten ook in Locoid. En als laatste, probeer achter de oorzaak van de eczeem te komen. Soms kan dat al bepaalde shampoo zijn. Succes! Deze hebben wij in huis: https://www.dokteronline.com/nl/locoid (Dus echt de crème 0,1)

Toegevoegd op 23 april 2020 19:16: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100