Maakt Redbull je tong kapot?

Ik ben sinds een jaar of 2 erg druk en drink nadien smiddags en savonds een redbull. Nu merk ik de laatste tijd dat er allemaal scheurtjes in mijn tong zitten en hij er best vies uitziet. Ik heb verschillende kuurtjes gehad van de HA die allemaal niets hebben geholpen en ook regelmatig tongschraper gebruiken haalt niet veel uit. Behalve 1 gruwelfoto kan ik hier online niets over vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bedoelt deze onsmakelijke foto: https://www.telegraaf.nl/nieuws/3360526/leraar-deelt-foto-kapotte-tong-dit-doet-energiedrank De kans is groot dat het hier om een specifiek geval gaat. Uit onderzoeken van onder meer het RIVM blijkt dat energiedrankjes weliswaar zeer ongezond zijn, maar dat je tong door het drinken ervan aangetast wordt, is geen algemeen ziektebeeld. Wel kan het drinken van veel energiedrankjes klachten veroorzaken als hartkloppingen en duizeligheid. Wanneer dat is, verschilt per persoon en hangt onder andere af van het gewicht. Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO toonde eerder aan dat de zuren en suikers in de energiedrankjes het gebit aantasten en tot gaatjes in kiezen en tanden leiden.

Bronnen:
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/opmerkelij...

Red Bull bevat TAURINE, dat stimulerend zou moeten werken en dat ook wordt aangeduid als ECODRUG. Taurine lijkt een beetje op aminozuren, maar is wel agressiever. 1000 mg taurine per 100 ml drank is erg veel en zou dus voor sommige mensen wel tot overgevoeligheid kunnen leiden.

Toegevoegd op 13 februari 2020 11:51: bron
Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Red_Bull_(drank)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100