Steken in hart, vermoeide/tintelende linkerarm, pijn in kaak: wat is er aan de hand, moet je naar ziekenhuis?

Toegevoegd na 7 minuten:
ik ben het niet, maar een vriendin die niet wilt gaan die denkt dat het wel meevalt. "het gaat al beter, ben al rustiger"...

Toegevoegd na 25 minuten:
en watals ze die steken al sind vanmiddag rond 4 uur heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja! Zo snel mogelijk! Toegevoegd na 2 minuten: Wanneer het jezelf betreft en ook op dit moment overkomt moet je dit ook echt doen hoor! Het kan misschien best meevallen en niets ernstigs zijn maar dan ben je ook zo weer thuis. Beter voor niets naar de 1e hulp dan niet gaan en het dan slechter laten aflopen.. Toegevoegd na 6 minuten: nav van je toevoeging: Probeer haar toch mee te krijgen.. ondanks dat het nu beter gaat. Zoals ik al zei: beter voor niets dan te laat. Maak haar dat maar duidelijk! Toegevoegd na 28 minuten: nav je volgende toevoeging: WAT DOE JE HIER NOG??

Beter tien keer te veel naar een arts, dan één keer te weinig...

Ik zou eerst even met huisartsenpost bellen. Al is het maar preventief en om jezelf gerust te stellen.

licht er aan hoe erg dit is. mocht het echt een sterk lijden zijn. is het zeker aan te raden naar een ziekenhuis/doctor te gaan. (het kan wijzen op een hartaanval) zijn dit zwakke symptonen neem dat wat meer slaap.

Ja en wel nu onmiddellijk!!!!! Dit zijn ernstige tekenen van een infarct!!!

Ga direct naar een arts, je moet geen enkel risico nemen. Het is voor je eigen belang!

Maakt niet uit wat je vriendin zegt, dit is niet een moment dat je dat aan de patient over moet laten. Bel NU een ambulance. In het allerergste geval komt die voor niets.

Direct 112 bellen, als al deze symptomen aanwezig zijn , moet je niet wachten. Ook is het belangrijk een ischemie op heterdaad te betrappen. Die zijn naderhand niet altijd goed terug te vinden maar veroorzaken mogelijk littekenweefsel in oa. de hartspier en later scheuren van de hartwand, Een acute tamponade, het hartzakje wat het hart ruimte geeft om te kloppen loopt dan vol met bloed,en dan heeft het hart geen ruimte meer om te kloppen. Ik maak het verhaal niet langer zodat je meteen contact met noodhulp op kunt( LATEN) nemen. Toegevoegd na 7 minuten: NIET VIA DE DOKTERSWACHT GAAN, dat kan wel eens veel te lang duren, direct 112 bellen. NOEM VOORAL DE KAAKPIJN, naast de andere symptomen. Vraag wel even aan je vriendin of ze tandartsachterstand heeft. Het KAN een kies/kaakontsteking zijn, maar deze voelt WEL anders dan een kaakpijn als uitstralingspijn bij hartfalen. In alle varianten is snel doorpakken het beste.

Direct actie ondernemen! Het lijkt op iets met het hart en het kan ook hyperventilatie zijn. Je kunt dat het beste zo snel mogelijk door een arts laten vaststellen. Niet naar een dokter gaan in dergelijke gevallen is je kop in het zand steken en kan fataal zijn. Uit liefde voor je vriendin dit keer haar tegengesputter negeren.

ik hoop dat je al onderweg bent naar ziekenhuis, of dat je inmiddels al weer terug bent... je hebt anders al veel te lang gewacht!! beter voor niks naar t ziekenhuis dan dat er straks niks meer klopt.......

Als de sodeju 112 bellen en naar het ziekenhuis. Ben ervaringsdeskundige en leef nog omdat ik dat meteen deed.

de weekend dokter bellen

Goed als je inmiddels alweer terug bent van het ziekenhuis en ze hebben niets gevonden: Dan is het de laatste zin: Je vriendin heeft een paniek aanval gehad. Ze heeft kennelijk teveel mentale zorgen en problemen en zit dicht tegen een burn-out aan. Als het wel ernstig was, gecondoleerd, of sterkte.

ja ik zou t wel doen ja. voor t zelfde geld is ze bezig om een hart infarct te krijgen. beter voor niks naar de post dan te laat zijn.

Het is niet direct zeker dat het hier gaat om een hartaandoening. Het is ook niet uit te sluiten op basis van de informatie uit de vraag... Belangrijk is ook de leeftijd en de risicofactoren: is je vriendin een stevige rookster met overgewicht, een familie vol hart-en vaatziekten van 55+ ? dan is een infarct waarschijnlijk en hoort zij per ambulance naar het ziekenhuis te verrekken. Ik zij een gezonde sportieve meid van 18, die nooit gerookt heeft:? dan zou ik aan iets onschuldigers denken. Er zijn diverse onschuldige kwaaltjes die pijn op de borst kunnen veroorzaken. Als je ervan schikt en een paniekaanval krijgt kan er ook pijn in de kaak en arm bij voorkomen... Helaas komen er ook infarcten voor bij jonge, schijnbaar gezonde mensen, dus bij twijfel Altijd een (huis)arts raadplegen! Als het een infarct is, is een van de tekenen die het onderscheiden van Angina pectoris dat de pijn niet binnen enkele minuten over gaat. In het eerste uur na de eerste verschijnselen van het infarct is er behandeling mogelijk die de schade beperkt, en daardoor het herstel verbetert. In de eerste uren tot dagen is er een niet te verwaarlozen kans op een (dodelijke) ritmestoornis.... Echt een reden dus om een arts te raadplegen. Ook op jonge leeftijd, maar zeker als je vriendin in de risicogroepen valt !!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100