waar haal je zelfvertrouwen uit?

haal je dat uit prestaties, dierbaren om je heen, status, of wat anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik haal het uit tijd. hoe langer ik nu bij mn pleegouders woon, en op die school goed presteer, en door de jaren heen al die enge spreekbeurten heb, daar krijg ik het van. ik begon te begrijpen dat ik niet stom en waardeloos was, dat iedereen die daar vroeger naar handelde gewoon allemaal logen. daarna moest ik nog leren om mezelf te uiten. de paar jaren daarna voelen vervelend want je gevoelens zijn veel gemengt enzo. maar op het laatst: sta je wel stevig.

Zelfvertrouwen zit in IK... Je hebt het of niet! Als je jezelf accepteerd, dan heb je zelfvertrouwen;-)

Als je denkt: ik ben goed zoals ik ben!!! Dat is zelfvertrouwen.

Een mens heeft het meeste zelfvertrouwen als hij/zij in zijn/haar jeugd veel door de ouders en andere opvoeders is bevestigd. Dat zit dan zo stevig in iemand, dat raak je nooit meer kwijt. Als de opvoeding goed was, dan kun je ook zelfcritisch zijn. Je mag er zijn, dat is het!! Dat geldt natuurlijk voor iedereen, maar zo jammer dat niet iedereen daarvan overtuigd is.

Uit studeren kun je zonder enige twijfel zelfvertrouwen halen. Studeren en een behaald diploma geven jou je de zekerheid dat je iets kunt. Dus hoe meer je studeert..hoe groter je zelfvertrouwen wordt. Heb je wel eens een professor of een arts specialist ontmoet die te weinig zelfvertrouwen hadden? Nee toch Gr. Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100