Waarom wordt het heiligbeen heilig genoemd (latijn; sacrum = heilig)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het heiligbeen van de mens , dat ontstaat door de vergroeiing van drie wervels, vertoont op de rugzijde een aantal verhevenheden, die het beeld oproepen van een tweearmig kruis, te wijten aan de mediane doorlopende verhevenheid en de twee loodrecht erop gerichte naden van vergroeiing van de wervels. De Duitsers bewaarden deze indruk in hun taaleigen en noemen dat been 'Kreuzbein'. Ongetwijfeld heeft zulk een beenstuk met een obscure afbeelding van een kruis de fantasie geprikkeld, zodat men er iets heiligs of meer iets sacraals, is in gaan zien. Vandaar ook de Latijnse naam 'os sacrum'. Daar waar de wervels niet ten volle zijn vergroeid tot één enkel been spreekt men van 'os sacrales'. We mogen dan ook aannemen dat het meer de fantasie van onze voorouders is dan hun chirurgische kennis, die de naam 'heiligbeen' heeft doen ingang vinden.

Bronnen:
http://www.vob-ond.be/biotips2.html

Het is gewoon een naam voor een bot. maar volgens de chakra leer is het een soort centrum voor emoties en kracht. Misschien dat daar de naam vandaan komt. Tweede Chakra, heiligbeen of miltchakra Sadhisthana (Lotusbloem met zes blaadjes) Plaats van het chakra : onder de navel Endocriene systeem : bijnieren, geslachtsklieren Lichaamsorgaan : voortplantingsorganen, milt Zintuiglijk orgaan : tong, smaak, genitaliën Psychische functie : centrum van de seksuele energie, centrum van de gevoelens, emoties en scheppende krachten

Bronnen:
http://www.stamcel.org/html/chakra2.htm

Het betekent dat het het harde beschermende deel is van de baarmoeder.Het fundament van de wieg waarin het ongeboren kind negen maanden verblijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100