Hoe voorkom je rugpijn tijdens lange autoritten als passagier?

Over een maand ga ik met een groep een reis maken naar Noorwegen. We gaan met een busje en ik ga als passagier mee (bestuur de bus niet zelf). Nu merk ik dat ik bij langere autoritten enorme last krijg van mijn rug. Hoe kan ik dit voorkomen? Omdat er weinig tijd is wordt de rit in een keer gereden waarbij bestuurders elkaar gaan afwisselen. Hoe houd ik gedurende deze lange rit mijn rug toch soepel?

Weet jij het antwoord?

/2500

De ene persoon heeft baat bij het zitten op een wigvormig kussen - waardoor je beter rechtop zit. De andere persoon zit graag op een kralenkussen om een betere houding te hebben. Het is in elk geval belangrijk om geregeld anders te gaan zitten, indien mogelijk af en toe even op te staan en te bewegen. Jullie zullen toch wel eens een plas- of tankpauze moeten houden, gebruik die tevens om goed actief te zijn.

Houd je rug, ook tijdens het het zitten , in beweging! Je rug is niet gemaakt voor langdurige statische houdingen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen kan je (het liefst elke 15 minuten) je rug een klein beetje hol en bol maken. Of bijvoorbeeld rondjes draaien met je bekken. Het hoeven geen grote bewegingen te zijn. En je kunt je onderrug ondersteunen.Opgerolde jas,handdoek etcetera

Neem een comfortabele zitpositie aan tijdens het autorijden. Zorg voor genoeg beenruimte en voetruimte. Als de auto armleuningen heeft, klap deze dan uit. Een goede ondersteuning van de armen draagt bij aan het voorkomen van rugpijn tijdens autorijden! Neem voor alle zekerheid ook een kussentje mee om in de onderrug te kunnen plaatsen, mocht je niet comfortabel kunnen zitten. Probeer vervolgens tot slot ook regelmatig van zitpositie te verwisselen. Blijf niet zitten tijdens het tanken of een tussenstop, maar doe wat rek- en strekoefeningen. Fijne reis! :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100