Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan Anti Depressiva na 5,5 weken nog wat gaan doen?

Ik heb vandaag met de huisarts overlegd en zij zegt dat ik net zo goed kan stoppen omdat ze geen effect meer verwacht. Ik voel namelijk nog geen verbetering. Maar volgens mij heb ik ook wel eens gehoord dat mensen pas na bv. 7 weken wat merken. Heeft iemand ervaring hiermee? Zou zonde zijn als ik te vroeg stop maar ook om door te gaan zonder perspectief.

Toegevoegd na 12 uur:
Bedankt voor alle reacties! Ter aanvulling: ik volg een dagbehandeling dus heb al hulp. En met huisarts bedoel ik eigenlijk de arts van de dagbehandeling, de arts-psychiater.
Ik gebruik lexapro en voel vanaf de eerste dag wel de bijwerkingen. Dat de klachten erger worden. Maar nu voel ik me niet beter dan voordat ik met het medicijn begon. Het is heel druk in mijn hoofd.

Toegevoegd na 12 uur:
En dit is het 4e medicijn dat ik gebruik. Ben zo bang dat niks aanslaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vreemd dat de huisarts niet verder gaat zoeken er zijn nog meer soorten op de markt. Maar doe je er zelf ook wat aan on de cirkel waar je in zit te doorbreken. Je kan wel wachten op de werking van een medicijn maar je moet zelf ook actief bezig zijn met je herstel. Alleen Prozak slikken en wachten help niet. Heb je het met je huisarts al een gehad over hulp van een rationeel therapeut. kan soms heel goed helpen en dan heb je misschien minder medicatie nodig.

Over het algemeen ( uit eigen ervaring,maar personen verschillen) mag je na 2 weken toch wel effect verwachtten,positief of negatief.Als je bijwerkingen ervaart zou je inprincipe kunnen zeggen dat medicijnen aanslaan,maar als je je nog depressief bengt na 7 weken gebruik,zou ik gestaag afbouwen ( tenzij anders aangegeven) U geeft aan dat het medicijn is voorgeschreven door een huisarts.Opzicht niks mis mee,maar aangezien een huisarts een 'specialist'is op algemene klachten/aandoeningen. Zou ik met depressive klachten vragen naar een Psychiater,hij/zij heeft veel meer kennis over de werking van anti-depressiva of andere methoden om u te helpen met u klachtten Sterkte

Personal Mind Power zoek het op bij google , ik denk en weet wel zeker dat je hier verder mee komt beter dan een zooitje pillen... en een arts-psychiater ( bij zo iemand kom je je problemen en verhaal vertellen maar je moet zelf de oplossing vinden en uitvoeren ) s6 ermee gr Toegevoegd na 1 minuut: en luister naar je zelf en je lichaam kom je veel verder mee dan door gaan met pillen en rotzooi gr

Er zijn al veel antwoorden gegeven waarvan sommige goed maar ook veel onzin is. Lexapro is één van de moderne antidepressiva. De meeste medicijnen uit deze groep hebben enige gewenning nodig voor het optimaal werkt. Een normale gewenningsperiode is tot 7 weken. Bij sommige mensen kan dit iets langer duren maar wanneer er na 7 weken niets te merken is moet je deze medicijnen afbouwen en weer een andere proberen. Geef het medicijn gebruik nog niet op. Er zijn heel veel soorten antidepressiva. Voor je een medicijn hebt gevonden kan er wel eens een hele zoektocht aan vooraf gaan. Ik heb een tijdje zo'n jaar of vier geluk gehad maar de laatste tijd laat mijn huidige medicatie, een combinatie van Effexor, Seroquel en een schildklierhormoon die op T4 werkt me in de steek. Ik ben op dit moment in afwachting van het overzetten op een Mao remmer. Mijn psychiater heeft nog geen eindoordeel gegeven dat hoop hij de 20ste te doen. Wanneer het inderdaad die Mao remmer wordt zal ik moeten worden opgenomen. Mijn huidige medicijnen afbouwen en starten met die Mao remmer. Hou het vol. Jouw combinatie van zoeken naar het juiste medicijn en therapie is goed. Je bent goed bezig, ik denk echt dat je er op een gegeven moment wel uit komt. Wat doe je op die dagverpleging en waar krijg je die?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100