Wat is de reden dat ik niet aankom en net zoveel weeg als toen ik 16 was?

Ik ben nou 10 jaar verder en ik weeg net zoveel als op me 16e. Me vader is ook niet dik of breed, maar wel aanzienlijk zwaarder als mij en iets dikkere volwassen armen. Wat kan ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb (helaas?) hetzelfde. Ik weeg zelfs iets minder nu ik tegen de 50 loop. Van mijn 10e tot 17e deed ik heel fanatiek aan subtop sport. Daar door had ik veel meer spieren als nu. Spieren zijn zwaarder dus dan is het logisch dat ik nu iets lichter ben. Mijn diëtiste, Endocrinoloog, MDL arts en huisarts hebben mij vroeger al verteld dat ik gewoon een mega snelle stofwisseling heb. Niks aan schildklier of een stofwisselingsziekte maar mijn eten gaat gewoon HOP zo snel door mijn lijf. Ik wil ook al sinds de puberteit aankomen maar heb het na 30 jaar proberen echt opgegeven. Hoe meer Ik me er druk om maakt hoe dunner ik wordt. Ga naar je huisarts en laat je doorverwijzen naar een diëtist of andere specialist. En trek je niets aan van mensen die zeggen dat je “gewoon meer moet eten”. Zij snappen het niet en zo werkt het dus ook niet. Blijf wel,ook gezond eten als je wil aankomen. Van ongezond eten kom je (als je mij bent..) niet aan. Van gezond eten wel meer. Succes! Aanvulling: waarschijnlijk ben je ook erg actief? Misschien wel druk zoals ik? Dat is dan ook een mede oorzaak.

Toegevoegd op 21 april 2019 16:48: tekst

Hallo Popeye, Dat kan verschillende redenen hebben. Denk maar eens aan je stofwisseling, dat kan genetisch in de familie snel zijn, waardoor jij ook een snellere stofwisseling kan hebben. Daarnaast ligt het ook aan je activiteit- en voedseliname verhouding Eet je niet zoveel en beweeg je veel? Hartelijke groet, Exploreworld

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100