Als je wacht met het aanschaffen van een bril voor ver kijken. Gaan dan je ogen meer achteruit als je geen bril neemt?

Tot nog toe had ik geen bril nodig en ik overweeg om nog te wachten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gezien de eerdere reacties zal dit wel een serie min-duimpjes opleveren. Maar.. Nee. Eerder omgekeerd. Je ogen doen nu moeite om te focussen. Hierdoor blijven je spieren actief. Zodra je een bril neemt, zal je zien dat je ogen sneller achteruit gaan door gewenning. De eerste bril leid vaak binnen een jaar tot een bijstelling naar een zwaardere bril.

lijkt mij wel je ogen moeten zich nu voortdurend inspannen dat kan niet goed zijn lijkt me

zodra je merkt dat je steeds meer inspannigen moet doen om iets goed te kunnen zien ben je al bezig je ogen te verslechteren . voortdurende hoofdpijn kan ook een gevolg zijn van de inspanningen die je moet doen om te focussen. waarom ga je niet naar een opticien om een oogtest te doen. dat is gewoon gratis en je krijgt gelijk te horen hoe en wat.

Als je nu moeite moet doen om beelden te zien van ver weg. Dan zou ik niet langer wachten met een bril. Zodra je een bril hebt, zul je er zo snel aan wennen. Dan je op een gegeven moment niet meer zonder bril kunt.

Je merkt vooral, zodra je die bril eindelijk aanschaft - dat je ineens geen hoofdpijn meer hebt en dat je veel meer energie hebt aan het eind van de dag. Dan realiseer je je dus pas hoeveel last je er al die tijd al van had. Doe jezelf dus een plezier, niet wachten!

Het ligt aan de grootte van de afwijking. Als je geen hoofdpijn hebt of vermoeide ogen en geen bomen omver loopt kun je best wachten. Als je de hele dag met half-dichtgeknepen ogen loopt te turen, en niet ziet of de buurvrouw of ome jan aan de overkant van de straat loopt, dan zou ik niet langer meer nadenken en voor en bril gaan. Maar voor de meeste mensen komt er een dag dat ze toch een bril nodig hebben. En ik geloof niet dat je ogen meer achteruit gaan door een bril, of minder door geen bril. Wel dat je oogspieren rust krijgen als je door de goede sterkte de wereld ziet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100