Ik zie om de paar dagen 5-15 seconden alles zwart , wat is dat en wat kan ik er tegen doen?

Af en toe om de 2 dagen heb ik erg last van dat ik niets meer zie (alles zwart) dat ik bijna omval omdat ik geen controle over mezelf heb dit eindigt na 5-15 seconden. Wat is dit

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is stagnatie van de bloedvoorziening in je netvlies. Ik heb dat ook, al is het bij mij meer grijs, en niet altijd totaal en niet bij beide ogen tegelijk. Soms is het net alsof er zand over (een deel van) mijn blikveld is gestrooid. Stoppen met roken en een bezoek aan de huisarts.

Dit kan komen door flauwte wat vaak veroorzaakt wordt door je bloeddruk die daalt doordat door zwaartekracht het bloed van hoofd weg zakt. Vergelijkbaar met op een stoel zitten en snel opstaan, je betarespons duurt even om je bloeddruk zo af te stellen dat het bloed tegen de zwaartekracht ingepompt kan worden. Symptomen zijn zwart voor ogen, licht in hoofd, weinig controle over Lichaam, tintelingen etc etc dit gaat alleen om bloeddrukflauwte, flauw vallen kan uiteraard ook door tig andere oorzaken die zeker medisch onderzoek verdienen. Je hebt het wel erg vaak en is het dus belangrijk dat je gewoon contact opneemt met je huisarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100