Altijd Hoofdpijn en Nooit in slaap vallen en de dokter kan mij geen raad geven; ik ben benieuwd waarom ik altijd toch die hoofd pijn heb, help me aub?

Heey,
Ik heb een vraag, maar dat wisten jullie zeker al :p
Ik heb echt (niet overdreven) altijd HELE erge hoofd pijn van elke kant ( steken ), waardoor zou dat kunnen komen?
Ik heb alles al geprobeerd, paracetamols hebben nooit gewerkt bij mij en van die andere pillen tegen de hoofdpijn ook niet.

Als het misschien aan mezelf ligt:
Ik ben een Jongen van 14 Jaar,
Ben ongeveer 1.88 M lang
En heb (denk ik) best veel meegemaakt; zoals veel ruzies, problemen thuis en hele erge dingen die ik beter niet wil zeggen...

Inmiddels zit ik uit eigen wil bij jeugdzorg maar dat werkt ook niet zo goed... Ik slaap ongeveer maar 4 uur per nacht omdat ik ook helemaal niet goed meer kan slapen door die hoofdpijn.. ik word er gek van... en er word vaak gezegt tegen mij dat ik niet zo sagerijnig moet doen maar dat kan ik niet helpen...

het kan ook door mijn geboorte komen maar ik hoop het niet; want eigenlijk zou ik dood geboren worden aan zuurstof gebrek werd mij later verteld.

Ik zit op karate en ik ren elke zondag rond de 10 - 15 Km aan een stuk door, dus het kan niet aan m'n conditie liggen denk ik

Soms heb ik ook wel eens als ik gewoon zit dat ik helemaal uitgeput raak en duizelig word maar is weer na korte tijd weg..
:S het is mij maar een raadsel, ik hoop snel antwoord te krijgen want ben nogal benieuwd:

Ik ben een keer naar de dokter geweest over m'n hoofdpijn, maar die zij: Ik weet niet wat het kan zijn; en daar bleef het bij (een jaar geleden was dat)

Vriendelijke Groeten Shiva

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoi Shiva, Ik denk niet dat er een eenvoudige oplossing is voor jouw hoofdpijn, maar uit jouw verhaal blijkt wel dat jij veel meer hebt meegemaakt dan voor een jongen van 14 gebruikelijk is. De combinatie van stejkende hoofdpijn en slecht slapen lijkt dan ook te wijzen dat je de nare gebeurtenissen uit het verleden nog niet goed verwerkt hebt. Ieder mens heeft een zekere hoeveelheid draagkracht - het vermogen om ellende goed te verwerken. Als de last te zwaar wordt, dan gaat er iets kapot.... Ik schat zo in, dat jouw draaglast vele malen zwaarder is dan wat jouw draagkracht aan kan. Bij jou uit dat zich in de bekende combinatie Slapeloosheid en hoofdpijn. Een ander zou misschien echt gestoord zijn geworden. Het enige wat kan helpen, is het verwerken van de ellende. Je bent al bij Jeugdzorg, dus dat is al een heel goede stap. Ik hoop dat je daar iemand krijgt die je goed kan vertrouwen, om het hele verhaal kwijt te kunnen, want dat zal nodig zijn om eruit te komen. Laat je zonodig doorverwijzen naar een psycholoog, maar eigenlijk is iedereen die jij kan vertrouwen met je verhaal, en die onvoorwaardelijk aan jouw kant staat ook goed. Als je maar het hele verhaal bij hem of haar kwijt kan. En... verwacht geen wonderen. Wat jaren geduurd heeft om te ontstaan zal niet in een nacht ineens verdwijnen! En nog iets: probeer de paracetamol en verwante middelen te vermijden. Bij sommige mensen veroorzaken die middelen meer hoofpijn dan ze verhelpen! Heel veel sterkte. Ik hoop echt dat je een 'maatje' weet te vinden! Toegevoegd na 21 uur: Hoi Shiva, Als je iets heel ergs meemaakt is het een beschermingsmechanisme van het lichaam of misschien meer de geest om de ergste details weg te stoppen van je bewustzijn. Gewoon om je in staat te stellen verder te leven. Er is dus niets vreemds aan de hand als je je steeds kleine plukjes herinnert die je eerder vergeten was. Je staat jezelf toe om nieuwe details te weten van wat je elf hebt meegemaakt. je inwendige 'censor' licht stukje bij beetje de sluier op. Volgens mij is dat een teken dat je het steeds beter aan t verwerken bent - je kan steeds weer meer van de ellende verdragen. Heb geduld, blijf eraan werken. Steeds als je je weer iets nieuws herinnert, is dat een stapje op de goede weg, een teken van vooruitgang. Veel sterkte, als ik het zo inschat heb je nog een lange weg te gaan, maar zal je er veel sterker door worden, en in de toekomst meer narigheid verdragen dan vele anderen...

Ik denk dat ik het weet. Het wordt soms gewoon teveel voor je, je kan de dag doorkomen door onbewust door te zetten, maar als je tot rust gekomen. BAM! komt alles terug. Probeer wat rustiger aan te doen, en af en toe een uurtje -niks doen-.

Er zijn een aantal dingen in jou verhaal die mij sterk aan een lage bloeddruk doen denken. - hoofdpijn - Soms heb ik ook wel eens als ik gewoon zit dat ik helemaal uitgeput raak en duizelig word maar is weer na korte tijd weg.. Maaaaar.... ik ben geen arts! Een betere tip die ik je kan geven is: Ga óf nog eens naar diezelfde arts en vertel ál je klachten en zeg dat je het zat bent en gewoon wil weten wat het is. Wanneer hij je niet verder kan helpen ga dan naar een andere arts voor een second opinion. Het is jou lichaam, zorg erg goed voor. Toegevoegd na 19 minuten: Het is jou lichaam, zorg er goed voor!

Als ik jou was, zou ik bij de dokter (ik neem aan de huisarts) aandringen op doorverwijzing naar een specialist. Bijvoorbeeld een neuroloog die met een MRI je hoofd in beeld brengt om te kijken wat er exact aan de hand is. Ook kan een neuroloog andere medicijnen voorschrijven dan een huisarts. Eventueel doorverwijzen naar de Pijnpolie kan ook. Sterkte!

Ik zou met dit verhaal opnieuw naar de dokter gaan en een verwijzing vragen. Een huisarts kan niet in jouw hoofd kijken!! Er moet onderzoek gedaan worden waar die hoofdpijn vandaan komt. Misschien is het inderdaad psychisch, dan kun je daar met behulp van een psycholoog aan werken. Maar het kan ook iets anders fysieks zijn, dus gelijk naar de dokter!!

Ga nog een keer naar je huisarts en laat je eventueel doorverwijzen naar een specialist. Zoveel hoofdpijn is niet normaal, daar moet een oorzaak voor zijn en daar moet goed naar gekeken worden! Laat je niet afschepen, zoek eventueel steun bij je ouders of een andere volwassene. Je moet hiermee geholpen worden!

Wellicht kun je voor jezelf eens een week van uur tot uur bijhouden wat je hebt gedaan, gegeten, hoe je je voelde, hoe lang je hebt geslapen, wat de thuissituatie was en (duizelig of niet) hoeveel hoofdpijn je had. Mss moet je dat zelfs nog langer bijhouden om een goed beeld te kunnen vormen. Dan krijg je wat meer inzicht. Daarna zou ik met je verslag nogmaals naar de huisarts gaan en erop aandringen om je te helpen.

Misschien is dit iets om te proberen! Kijk maar naar de site-iPhone applicatie headache

hoi shiva, ten eerst vind ik het erg voor je!!! het is ontzettend balen en van continue hoofdpijn word je inderdaad erg sjagerijnig, moe en moedeloos.... heb je het er al met andere mensen over gehad? je ouders, iemand in de familie, vrienden, op school...?! er zijn heel veel mensen met hoofdpijn, of een vorm van... dus er zijn ook heel veel organisaties/verenigingen voor hoofdpijn ed. mischien heb je wel migraine. of is het spanningshoofdpijn (wat begrijpelijk is) de tip van een vorige gv'er ben ik het helemaal mee eens, ga terug naar je huisarts. en zorg goed voor jezelf!!! je hebt maar 1 lijf en 1 leven mischien heb je wel gebrek aan vitaminen/mineralen/vezels... PRAAT ER OVER MET WIE JE MAAR KAN BEDENKEN, er komt altijd een goeie tip langs.... en google eens op hoofdpijn. en neem je rust!!!!

Naast de tip dat je in elk geval terug naar de dokter moet en het goed moet laten onderzoeken: Het kan best zijn dat je spanningshoofdpijn hebt. Die krijg je doordat er spieren of een zenuw in je nek bekneld zitten. Dat hoeft helemaal niet te voelen te zijn, het kan gewoon vanuit het niets (of vanuit stress) ontstaan of doordat je een keertje je hoofd gestoten hebt. Bij mij heeft fysiotherapie door een manueel therapeut echt wonderen gedaan, na driekwart jaar afzien. Toegevoegd na 1 dag: Goed laten onderzoeken is altijd een goed idee, ook als er niks ernstigs aan de hand blijkt te zijn, want ik kreeg op de duur alleen maar meer spanningshoofdpijn omdat ik dacht dat ik iets ernstigs had. Alleen het getob daarover kan al een hele bijdrage aan je hoofdpijn leveren, als je daar gevoelig voor bent. Je stelt je niet aan, het grappige van hoofdpijn is dat het altijd 'tussen de oren' zit, of dat nou letterlijk of figuurlijk is!

Beste Shiva,dit is allemaal psychosomatiek ,dat is niet dat je doet alsof je ziek bent maar een duidelijk signaal van je geest of onderbewuste dat er iets aan de hand is wat je verwaarloost die door al die klachten je wil duidelijk maken dat er iets niet klopt ,zoals die dingen die gebeurd zijn in je leven waar je niet over kan praten ,dat knaagt en is niet verwerkt en dus een duidelijk signaal dat je lichaam en geest niet in harmonie zijn met elkaar en daar kan je teneerste enkel van "genezen" als je de waarheid onder ogen durft zien en met iemand kan praten zoals gesprekstherapie met een jeugdpsycholoog die direkt zal begrijpen en kan verklaren waarom je dergelijke duidelijke klachten hebt ,die duizeligheid word veroorzaakt door hyperventilatie door angst en zorgen ga je vlugger ademen en dan krijg je het gevoel dat je het bewustzijn kan verliezen doordat je vaak onbewust vlugger gaat ademen en teveel zuurstof binnenkrijgt en die hoofdpijn kan door gespannen spieren rond je nek en schouders zijn en eventueel een slechte doorbloeding naar je hersenen maar een ct scan kan uitsluitsel geven.Kortom vele gesprekken en terug gaan in je herinneringen om die ongenezen wonden te genezen en het een bepaalde plaats te kunnen geven in je herinneringen .Deze klachten zijn vaker veroorzaakt door een bepaald trauma of dramatische gebeurtenis in het verleden vooral in de jeugdjaren waarin je de werkelijkheid toen nog niet begreep en dit proberen te vergeten ,dat hardrennen is ook een teken dat je van de waarheid wilt weglopen en daarom dat je dit aan een deskundige persoon moet kunnen vertellen en het op een goede manier te verwerken en dan ben je voorgoed een ander en sterker mens ,even door de zure appel heen maar dan ben je al die druk en rotte gevoelens kwijt ,ik weet nl. wat het is en had ook bepaalde symptomen en steeds weer niks ernstigs te ontdekken toen uiteindelijk er iets aan willen doen en uiteindelijk stukken sterker en beter deruit gekomen ,is een aanrader voor iedereen die met onverwerkt verdriet of trauma zit,voor eens en voor altijd erover praten en alles kunnen zeggen gezien het beroepsgeheim van die psycholoog , gezien je leeftijd is jeugdpsychologie aan te raden in het uz Gent is er zo een afdeling met gesprekstherapie dan kan je zelf eindelijk iets eraan doen en vanaf je het probleem herkent en verwerkt hebt dan verdwijnen die klachten met de noorderzon .Sterkte en veel moed alvast !

hajj ik zou gwn tegen de huisarts zeggen dat je een ct scan wilt of doorgestuurd worden na de neuroloog heb de zelf ook veel last van maar bij mijn ct scan was alles perfect en is het gwn spanning en anders sávionds gwn naar de ehbo en zegge dat je zo'n hoofdpijn hebt dat niks helpt en dan onderzoeken ze je ook sterkte en heel veel succes ....

Minder blowen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100