Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het normaal/gezond om van een beetje inspanning al spierpijn te krijgen?

In hoeverre hoor je het in je lichaam te kunnen voelen dat je in beweging bent geweest? Ik zit niet op een sport, trouwens. Maar voorbeelden die me dat doen afvragen: van werken (in een winkel) krijg ik de dag daarna pijn in mijn schouders en kuiten. Als ik er dan ook (deels) naartoe ben gefietst (soms 2 á 4 km en dezelfde afstand terug) voel ik het van mijn kuiten tot mijn bilspieren en doet het een tijdje erg pijn bij het lopen. Laast pakte ik de skates naar de bieb, nog geen 15 minuutjes in totaal maar de dag erna had ik zeer veel last van mijn binnenste dijen en billen, ik kon er moeilijk van lopen. En tot slot had ik tot voor kort wekelijks gymles, bijna altijd deed mijn lichaam de dag erna pijn en. moest ik langzamer of anders gaan lopen om het draaglijk te houden, maar toen ik aan een vriendin vroeg of zij ergens last van had, was het altijd nee hoor. Hoort dit gewoon zo, of gebruik ik mijn spieren misschien te weinig of verkeerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

misschien is het wel een tekort aan vitamines, dat kun je navragen, mij lijkt het dat je iedere keer opnieuw begint met je spieren te belasten en dan weer niet. bijvoorbeeld: ik had lang niet gefietst, begon weer, en had heel veel pijn in mijn benen en billen. na een paar dagen ging de pijn weg, na een paar weken fietste ik niet meer en 2 maanden later herhaalde dit zich, pijn, pijn, pijn. iedere keer opnieuw "beginnen" is niet fijn voor je spieren. wat je zou moeten proberen is een minimum aan sport / beweging vol te houden, dagelijks fietsen is prima, maar lopen naar de bus/trein is ook prima en als je dan nog een paar keer per week sport, zul je geen last meer hebben van je spieren om deze reden! succes!

Kan een tekort aan vitamine B12 zijn. Ik zou het toch even laten onderzoeken als ik jou was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100