Wanneer je met een ambulance wordt opgehaald heb je dan de keus naar welk ziekenhuis je gaat?

Het gaat hier om Nederland.

Bijvoorbeeld bij een gebroken been, of iets waarbij je nog zelf kunt communiceren?

Ik snap dat een ambulance in Groningen niet naar Utrecht rijd.

Maar bijvoorbeeld er overkomt mij iets in Rhenen. 9 van de 10 ambulances gaan dan naar de Gelderse vallei in Ede, terwijl ik lieven naar Rievierenland in Tiel zou gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

het ligt aan de ernst en aan de verzekering, als jij in Alkmaar woont maar je bent op dat moment in Amsterdam en je hebt een gebroken been, ga je eerst naar Amsterdam, en dan ga je door naar Alkmaar (als je daar ingeschreven staat) voor het gips etc. als je bijvoorbeeld een hartaanval krijgt ga je wel naar Amsterdam.

In principe bepaalt de patiënt zelf naar welk ziekenhuis hij wordt vervoerd. In sommige gevallen adviseert de verpleegkundige de patiënt om voor een ander ziekenhuis te kiezen. Dit is afhankelijk van de aard en de omvang van het letsel of de aandoening en de behandelmogelijkheden per ziekenhuis. Als de patiënt deze keuze niet zelf kan maken, bijvoorbeeld omdat hij of zij buiten bewustzijn is, maakt de verpleegkundige de best mogelijke keus. Vaak zul je echter door capaciteitsproblemen niet veel keuze hebben...

Bronnen:
https://www.vggm.nl/ambulancezorg/wat_doen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100