Mijn broer en zus zeggen dat ik stink en ik schaam me hiervoor hoe komt het dat ik stink?

Ze zeggen dit sinds ongeveer een jaar maar ik denk dat dit door mijn haar komt want dat stinkt heel vaak op mijn hoofd huid! Dit zegt mijn moeder ook soms! Maar van andere mensen heb ik het nog nooit gehoord! En hoe komt het dat het stinkt terwijl ik mijn haar om de dag was! En de dag erna stinkt het al! Maar ik hoor heel vaak dat elke dag je haren wassen slecht voor je is! Maar het komt ook niet door mijn shampoo want ik gebruik gewoon andrelon! Please help me !! Ik ben 15jaar!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt me het beste om naar de huisarts te gaan en die zal je naar de dermatoloog verwijzen die kan het beste voor je nakijken hoe en wat het kan zijn dat je een schimmelinfectie hebt (vochtige hoofdhuid) en misschien wel iets serieus dus ik zou egt gaan en niet uitstellen haar is belangrijk voor een mens het doet veel met je zelfvertrouwen dus zorg dat je het niet verliest dus gwn afspraak maken morgenochtend! Succes

Nou luister,als mensen zeggen dat je stinkt zal er best wat van waar zijn,Maar dat hoeft toch niet? er zijn toch allerlij dingen te koop die dit kunnen veranderen? Als het alleen je haar maar is, wat niet lekker ruikt, Dan was je dat toch met elke dag shampoo dat is overal te koop,en daar was je gewoon elke morgen voor je naar school gaat je haar mee, dan is het probleem toch opgelost? Misschien ruik je ook wel een beetje naar zweet(je doucht toch wel elke dag?)nou daar neen je dan een deo roller voor. Als je dat allemaal doet ruik je weer zo fris als een hoentje. Suc 6

Zoals je schrijft ben je gewoon schoon op jezelf, en was je je haar om de dag. Als je haar dan toch stinkt op je hoofdhuid, heeft dat absoluut te maken met een verstoorde hormoonhuishouding. Dit is zeker bij iemand die vollop in de puberteit zit geen vreemd verschijnsel. Het is een vrij onbekend fenomeen, maar er hebben meer mensen last van en er is zeker ook iets aan te doen. Maar daar heb je wel hulp voor nodig, want je komt er niet zomaar vanaf. Extra vaak wassen helpt niet, het probleem komt van binnenuit. Maak even een afspraak bij de huisarts, hij/zij zal je doorverwijzen.

Je zou eens een andere shampoo kunnen proberen, misschien eentje voor vet haar. Daarnaast zou je ook eens je manier waarop je je haren wast onder de loep kunnen nemen. Het kan zijn (hoeft dus niet) dat je misschien te oppervlakkig wast. Probeer eens tijdens het wassen je hoofdhuid goed te masseren en alle huid goed te raken. Maar goed, ik sta er niet bij als jij je haren wast, dus weet natuurlijk niet of dit iets oplost voor je. Ook zou je eens advies kunnen vragen bij een goede drogist. Misschien weten zij een goede shampoo voor jouw haar of hebben ze nog tips. En als laatste kun je ook nog langs de huisarts en kan hij/zij kijken wat deze geur veroorzaakt en jou hiervan afhelpen.

Ik heb ongeveer hetzelfde probleem. ik douche ook elke dag maar toch zeggen me ouders dat ik stink. Thuis maakt het niet uit maar voor dat ik weg ga van huis zorg ik dat ik gedoucht heb en deo/parfum op heb.

Was je haar niet elke dag en om de dag, je verwijderd dan een soort van vet laagje, dat laagje word door je poriën en haar wortels geproduceerd, het beschermt je tegen water en vuil. De vet achtige laag is het gene wat je ruikt, als het om de dag wast zal de huid en de haren meer vet producteren. Wel kan je,je haar wassen met condisiener crèmespoeling. Maar doe er niet al te veel aan, anderen zeggen er niks van toch? In de puberteit word je lichaam.volwasse je.merkt dat je meer gaat zweten, en af en toe krijg je puistjes, op hopingen van.over tollig vet, je.hoofdhuid dat daar ook in mee, het gaat meer vet produceren. Volgens mij zorg je verder goed voor je lichaam

Hallo, het is nooit leuk om te horen dat je stinkt. Je broer en zus zeggen het tegen je, omdat ze familie zijn en daardoor eigenlijk een soort vrijbrief hebben omdat tegen je te zeggen. Punt is wel, andere mensen doen dat nou eenmaal niet zo snel. Die durven dat niet tegen je te zeggen, of denken dat ze je er mee kwetsen en laten je liever in je eigen waarde. Je schaamt je verschrikkelijk, maar wees blij dat je broer en zus dit tegen je gezegd hebben. Ik zou het veel erger vinden als ik zou stinken en niemand zou iets zeggen. Je hoofd stinkt? Okay, dat kan verschillende redenen hebben. Ik denk dat je daarvoor het beste naar een arts kan gaan, die je eventueel kan doorverwijzen naar een dermatoloog. Zelf kun je er natuurlijk ook wat dingen tegen doen. Ik weet dat je een goede shampoo gebruikt, maar ik zou toch overstappen op Head&Shoulders (niet de munt/mint versie). En er wordt inderdaad gezegd dat je niet iedere dag je haar kan wassen, maar dat is helemaal niet waar. Bij sommige mensen kan het misschien niet, vanwege speciale omstandigheden. Jij kan gewoon iedere dag je haar wassen. Ik hoop dat je hiermee een beetje geholpen bent. Sterkte.

Je bent in de puberteit en je hormonen zijn driftig aan de gang. Dat veroorzaakt sterke lichaamsluchten, jongens in de puberteit ruiken heel erg sterk. Wat jouw hoofdhuid betreft heeft dat ook vast met hormonen te maken. Maar wie weet komt het door je voedselpatroon en kun je beter sommige dingen niet eten voorlopig. Daar komt de huisarts in beeld.

Is je familie altijd zo aardig? zijn ze altijd zo behulpzaam? Vraag ze eens of hun een oplossing voor je kunnen bedenken als ze jouw oplossing niet goed genoeg vinden. Ga gewoon een keer alleen naar de kapper en vertel je probleem, van een kapper kan je het beter horen dan van je familie, die eerste is erin gespecialiseerd. Toegevoegd na 4 minuten: Mocht de kapper jouw haar niet vinden stinken en er geen probleem vinden dan kan je bij je huisarts langsgaan en daar je verhaal vertellen, dat je er echt heel erg mee zit en dat je je schaamt voor jezelf wat je emotioneel gezien erg in de war maakt en je hierdoor een minderwaardigheidscomplex krijgt. Hij kan jou doorsturen naar een huidspecialist die jouw huid overal onderzoekt. Ik zal voor je duimen dat er helemaal niets aan de hand is met jou, en anders komt het wel goed hoor, je bent zeker niet de enige met een dergelijk probleem.

stoppen met schamen want je kan er niets aan doen. misschien is het verstandig om een afspraak te maken me je huisarts. het kan bv zijn dat om een of andere reden je huid veel talg produceert. het kan ook zijn dat je het niet goed uitspoelt waardoor de huid onrustig blijft, er in de shampoo een stofje zit waar je huid niet zo blij mee is etc etc. ik weet niet hoe dicht je fam op je hoord snuffelt, maar van dichtbij genoeg zijn er enorm veel mensen die niet helemaal frist ruiken maar waarbij het toch niet aan de hygiene ligt.

Vind je zelf dat je stinkt? Je familie zegt dat je stinkt, die zijn dan gewoon eerlijk, andere mensen zijn meestal niet zo eerlijk. Als je je iedere dag wast en je blijf stinken, dan lijkt me beter dat je even naar de dokter gaat, een nare lichaamsgeur is vaak dat er iets vervelends aan de hand is, en als er niks aan de hand is, ben je gerustgesteld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100