ik ga een werkstuk over autisme doen. heeft iemand nog info over autisme?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Er zijn mensen die informatie over autisme hebben. Ik verwacht dat je echter op zoek bent naar de informatie zelf. Begin hier: http://www.autisme.nl/home.html?mnu=tmain100:shome&s=1&l=nl&t=1275169641

de ned. vereniging voor autisme kan je denk ik best verder helpen. http://www.autisme.nl/home.html?mnu=tmain100:shome&s=1&l=nl&t=1275169578 verder is in nerderland de sarr een autoriteit http://www.sarr.nl/ een boekenlijstje brein bedriegd - peter vermeulen http://www.eenhandreiking.nl/Blad/Blad_2001/200109%20boekrecensie.htm hulpgids asperger - tony attwood http://www.nieuwezijds.nl/Boek/9789057122477/Hulpgids-Asperger-syndroom/ enkele autoriteiten lorna wing http://nl.wikipedia.org/wiki/Lorna_Wing tony attwood (asperger) http://nl.wikipedia.org/wiki/Tony_Attwood rutger jan van der gaag http://www.psychiatrienet.nl/cv/138_Prof._dr._R.J._van_der_Gaag

Autisme is een contactstoornis in de prikkelverwerking. Prikkels zijn alle zaken die ons via onze zintuigen worden aangeboden. Om te zorgen dat mensen goed functioneren, moeten we ze niet aan onnodige prikkels blootstellen.Autisme is geen ziekte zoals griep of waterpokken. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je het zelf krijgt als je met iemand omgaat die autisme heeft. Het zit namelijk in je hoofd. Een autist leeft in zijn eigen wereld en begrijpt de andere mensen niet goed. Het is dus ook heel moeilijk om contact met een autist te maken. Iemand met autisme is niet gek of stom. Je kunt alleen wat moeilijk contact met ze maken. Maar als je je best doet, lukt het best en kun je prima met zo iemand omgaan.

Bronnen:
http://www.scholieren.com/werkstukken/15653

De heel beperkte voordelen wegen absoluut niet op tegen de nadelen. Neem het onbegrip binnen sociale situaties, het niet kunnen omgaan met veranderingen.

Als je "autisme" typt in de zoekbox van GV zul je zeker het een en ander vinden.

Alle informatie daarover kun je vinden op internet. Het is ook leuk en inspirerend als je van alles zelf opzoekt en daar een samenvatting over maakt voor je werkstuk.

Bronnen:
werkstuk over autisme

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100