Welke kinderziekte is dit?

mijn dochtertje van bijna 3jaar,heeft van dinsdag t/m donderdag flinke koorts gehad + geirriteerde oogjes en heeft sinds vrijdag ineens over haar hele lijfje, (gezicht ook ietsje, maar niet veel) hele kleine rode vlekjes, die niet jeuken. (speldenpuntjes)

Lijkt dit meer op de zesde ziekte of rode hond...

Weet jij het antwoord?

/2500

Vanaf afstand is dat niet direct te zeggen. De zesde ziekte is inderdaad wel het eerste waar ik aan dacht. Bij rode hond denk ik aan iets langer koortsig zijn. Maar er zijn meer mogelijkheden... Bv allergie of reactie op chemicalien (schoonmaak middelen bv) kan ook slijmvliezen of ogen irriteren en koorts veroorzaken. Hoewel ik dan wel jeuk zou verwachten.

Lijkt dit niet iets meer om naar de huisarts te gaan i.p.v. deze vraag op GV te stellen?? iig zou ik, wanneer ik zo'n klein kind had, dat doen en me niet, door zeker goed bedoelde adviezen, het riet in te laten sturen. Met alle gevolgen vandien.

Ik moest idd ook gelijk aan de zesde ziekte denken, vooral omdat daar zo kenmerkend van is een dag of 3 hoge koorts en daarna het uitbreken van de vlekjes. Vertrouw je het niet, is je kind erg ziek of wil niet goed eten of drinken, raadpleeg dan je huisarts, zeker als de koorts niet wil zakken, maar ik begrijp dat die inmiddels wel gezakt is. Hier een link met duidelijke omschrijving van de zesde ziekte. Beterschap voor de kleine http://nl.wikipedia.org/wiki/Zesde_ziekte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100