symptomen hartaanval?

hajj ben ik weer met me gezeur sorry

maar wat zijn de symptomen van een hartaanval?

ik heb een paar dagen geleden ook al een berichtje geschreven hierover

ik heb 2 weken geleden een hartfilmpje gehad bij de huisarts de waren een paar kleine afwijkingkjes te zien ma niet ernstig hij had overlegd en ook de cardioloog zei is niks..zei de huisarts

nu moest ik vandaag na de cardioloog heen die belde me van de week

heb wee een hartfilmpje gehad en geluisterd ma hij kon niks met ckerheid zeggen
moet maandag een week lang een apparaatje om en krijg een echo van me hart

ma heb elke keer een ontzettende druk op me borst vooral in me linker en dat straalt uit na me linkerarm na me nek en me schouderbladen

ben heel kortademig

heb wel chronische hyperventilatie en paniekaanvallen (dagelijks)
soms wel de hele dag door en heb ook hypogonder of zo iets ( bang om iets te krijgen ziektes enzo)

ik rook niet ..drink niet.. slaap weinig.. eet niet veel maar eet wel...ik gebruik geen drugs ben voor de rest gezond geen hoge bloeddruk enzo

ma niemand kan mij de symptomen vertellen of hoe je je voelt als je egt een hartaanval hebt

ben 26 jaar ze zeggen dan komt het vrij weinig voor

ik hoop dat jullie me snappen en dat ik antwoord krijg zou jullie dankbaar zijn

xxx

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lijkt wel of je mij beschrijft. Ik heb echt precies dezelfde klachten als jij, al vanaf mijn 13e. Hiervoor heb ik al heel veel onderzoeken ondergaan, inspanningstesten, er zijn hartfilmpjes gemaakt, ik meerdere malen dagenlang met een holtercardiogram gelopen (het apparaatje dat jij ook krijgt). Helaas moet je toevallig net zo'n "aanval" hebben als het wordt opgenomen. Dat is bij mij tot nu toe nog niet voorgekomen. Wel is er één keer een hartritmestoornis vastgelegd, maar de oorzaak daarvan is nog onduidelijk. Ook heb ik paniekaanvallen, en ik weet steeds meer hoe deze klachten samenhangen. Bij paniekaanvallen raak je in, eh, paniek. Dit kan komen omdat je hyperventileert (doe ik ook), dan komt de hypochonder in je naar boven (en in mij ook), die denkt "Ik stik... IK GA DOOD!". Wat er dan gebeurt is dat je in een vicieuze cirkel terechtkomt, een neerwaardse spiraal. Je raakt in paniek omdat je denkt dat je doodgaat, daardoor gaat je hart sneller kloppen en ga je meer hyperventileren. De klachten worden dan steeds erger, dus je begint steeds meer aan te nemen dat je wel dood aan het gaan bent. De enige manier om dit te stoppen is kalmeren. Ga heel bewust rustig ademen. Bedenk je dat er niks aan de hand is, je hebt gewoon moeite met ademen en dat gaat vanzelf weer over. Dit moet je leren te doen. Je bent bang als het gebeurt, ik weet het, dat ben ik ook. Maar de enige manier om het te stoppen is door te weten dat je nergens bang voor hoeft te zijn. Hier heb je de website van Geert. http://www.agorafobie.be/welkomvideo.php Geert is een vrolijke Belgische jongen. Hij had paniekaanvallen en is er van af gekomen. Hij wil je heel graag zijn CD's verkopen waarop hij vertelt hoe jij er ook van af komt, maar die heb je niet nodig. Kijk eens naar een paar van zijn video's, en abonneer je op zijn nieuwsbrief. Hij heeft een heleboel handige tips. Heel veel succes! Toegevoegd na 11 minuten: Naar aanleiding van Antwoordman's antwoord: naar de Eerste Hulp gaan is een goed idee. Ik heb zelfs van mijn huisarts een brief gekregen waarmee ik voorrang krijg op de Eerste Hulp, zodat de artsen eens kunnen zien wat er mis is. Maar helaas is het ziekenhuis te ver weg en kom ik nooit op tijd, voor het over is... Misschien kan jij ook wel zo'n brief krijgen?

Volgens mij heb je last van paniekaanvallen. Een rustgevend pilletje zou sowieso goed voor je zijn. Maar de druk op je borst klinkt niet goed. Ik wil je aanraden om naar de eerste hulp te gaan. Bel een taxi en ga daar naar toe. Daar kun je ook midden in de nacht terecht. Wees niet bang dat je voor niets gaat, als dat blijkt dan wordt niemand kwaad op je, dan betekent dat alleen maar goed nieuws.

Op deze site kan je van alles vinden.

Bronnen:
http://www.hartstichting.nl/

Als ervaringsdeskundige op het gebied van paniekaanvallen (heb ze ook een periode in mijn leven meegemaakt) begrijp ik maar al te goed je behoefte aan geruststelling. Vooropgesteld, zeker omdat je ook wat kleine afwijkingen in je hartritme zegt te hebben: neem altijd het zekere voor het onzekere. Dan maar een aantal keer te veel bellen naar de huisartsenpost of naar de eerste hulp afdeling gaan. Als het inderdaad een paniekaanval is (waar ik gemakshalve even vanuit ga) heeft het echter weinig zin om te continu zelf het probleem proberen op te lossen. Paniekaanvallen zijn vaak het gevolg van een hardnekkig onderliggend probleem: Overmatig last hebben van irrationele angsten. Ofwel een angsstoornis. En een angststoornis is meer dan eens het gevolg van een verstoorde emotionele huishouding. Daarmee bedoel ik te zeggen dat je als copingsmechanisme (omgaan met gebeurtenissen, gedachten en emoties) jezelf gaanderweg in je leven waarschijnlijk hebt aangeleerd om emoties te rationaliseren, in plaat van goed te kanaliseren (uiten). Dit aangeleerd gedrag is niet makkelijk zelf op te lossen. Hier heb je vaak gewoon echt professionele hulp voor nodig. En daar is niets mis mee. Je kan gewoon niet van jezelf verwachten dat je dit gedrag zonder deskundige objectieve hulp moet lossen. Meer dan eens is het juist een gedachte van het jezelf aangeleerde copingsmechanisme dat je alles wel alleen op zou moeten kunnen lossen. Probeer dat los te laten, en accepteer dat het geen schande is om hulp in te schakelen. Niemand kan alles alleen in het leven. Ik adviseer je daarom om aan je huisarts voor te leggen of hij je wil doorverwijzen naar cognitieve gedragtherapie. Deze therapie is een van de meest effectieve therapiën om angststoornissen de baas te worden. Je leert andere (actieve, in plaats van passieve) copingsmechanismen te hanteren waardoor de mate van stress afneemt en daarmee de angsttolerantie toeneemt.

Symptomen bij een hartaanval zijn: het gevoel alsof er een drukkende band om je borst zit, uitstralend naar je linkerarm. Je gezicht ziet asgrauw, je hebt het gevoel alsof je te weinig frisse lucht krijgt. Laat er vooral onderzoek naar doen. Blijf hiermee niet doorlopen.

Boven staande schrijven hoef ik niet meer te herhalen daar wordt alles voldoende beschreven. Alleen wil ik hieraan toevoegen, dat je alleen met een kathetrisatie kunt zien of er iets in de kransslagaders verstopt is. Dat doen ze met een katheter meestal via de lies, gaan ze via de aders naar het hartgebied en spuiten daar een contrastvloeistof in waarna ze kunnen zien of er ergens een verstopping zit.

Ik vind niet dat je hier met gezeur komt, maar deze vraag hoort thuis bij je dokter. Alleen hij kan je vertellen wat er misschien aan de hand is. Wat ik er verder over wil zeggen, dat je door spanning de zelfde symtomen kan krijgen als je nu hebt. Je bent nu 26 jaar en normaal gesproken ben je nu in de kracht van je leven, maar je bent een wrak, dat ben je niet zo maar, dat komt deels door je karakter en deels door het leven zelf, wat is er mis gegaan de afgelopen 10 jaar? Is alles doelloos geworden? Geen plannen meer? Geen relatie meer? Misschien geen werk? Ergens is toen je leven vast gelopen, zolang je dat niet zal begrijpen, zullen je klachten blijven en zelfs erger worden, zoek hulp en praat er over. De kans dat je echt een groot hartprobleem hebt, is erg klein, gezien ook je andere klachten en je leeftijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100