Wat is de oorzaak van vaak willekeurig misselijk zijn?

Ik ben al zo'n 4 jaar vaak willekeurig misselijk. Ik heb dan het gevoel dat ik moet overgeven. Ook heb ik de hik en veel speeksel op dat moment. Over het algemeen (buiten de misselijkheid om) heb ik relatief vaak maagpijn.

Bij sommige activiteiten wordt ik altijd misselijk. Denk bijvoorbeeld aan 3 uur constant achter de pc werken (mijn beroep is een kantoorbaan). Ook als ik veel drink (niet specifiek alcohol) en weinig eet word ik misselijk.

Ik ben 18 jaar. Ook slik ik al geruime tijd de pil.

Even voor de zekerheid; ik ben niet zwanger.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit klinkt als een probleem van slokdarm, maag of maagpoort (dat is de koppeling tussen maag en darmen). Het kan eventueel een probleem zijn met het middenrif, waar het spijsverteringskanaal tenslotte doorheen loopt. Zo te horen zijn dit symptomen die voor een arts (wat ik niet ben) redelijk eenvoudig te duiden zijn. Maak dus een afspraak bij je huisarts, vertel hem over je klachten. Hoe meer informatie je kunt geven over de momenten waarop de misselijkheid optreedt, wat de misselijkheid uitlokt, en alle andere mogelijk relevante informatie, hoe beter hij een diagnose kan stellen.  

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100