Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb mijn teennagelrand weggehaald zonder fenol. Kan dit stuk nagel alsnog terugkomen?

Deze ingreep heb ik in januari gehad voor een ingegroeide teennagel aan 3 kanten allemaal een reep/stuk weg gesneden, maar tot op heden is dit nog steeds een soort hard vel. Zou er dan alsnog een keer een nagel kunnen komen? Ik ben zo benieuwd en eigenlijk ook soort spannend omdat het zo veel pijn heeft gedaan het ingroeien. En dit nooit meer wil. Want als er weer een stukje nagel daar terug komt dan gaat het bij het topje zeg maar er direct in omdat mijn nagelwalletjes helemaal naar binnen zijn gegaan.

Dus heeft iemand ooit wel een gehad dat na zo lang ineens de nagel weer komt of betekend dit dat die er lang al wel moeten zijn..

Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is altijd kans dat het terugkomt, welke methode je ook gebruikt. Dit kan bij wegsnijden, fenol of wigexcisie gebeuren. In het laatste geval wordt onder plaatselijke verdoving een driehoekige vorm van de ingegroeide nagel weggesneden en wordt er vervolgens gehecht. Zelfs dan bestaat de kans dat de nagel weer ingroeid. Je zult het vanzelf na verloop van tijd merken, vrees ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100