Bloedblaar op wrat, doorgeprikt. Wat moet ik nu doen?

Ik ben naar de huisarts geweest en daar hebben ze mijn wrat op mijn vinger aangestipt met stikstof. Langzamerhand kwam er een bloed blaar met de wrat nog zichtbaar. Nu is die perongelijk doorgeprikt. En komt er vocht uit. Ik weet dat er infecties kunnen komen maar hoe hou ik het schoon? Please antwoord!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste is om de wond schoon te maken met iets van sterilon (o.i.d.) op een steriel compresje. Daarna moet je er een niet verklevende (het kompres-deel natuurlijk) pleister opplakken. Nu is het gewoon laten genezen en niet al te zorgen maken. Wel moet je in de gaten houden of het niet geïnfecteerd raakt, en de wond niet vies maken.

misschien een tip van mij hoe ik blaren aanpak. ik doorprik die maar met een naald en een draad en laat dus een stukje draad doorheen de blaar achter. dat heeft het voordeel dat het vocht langs die draad kan ontsnappen en de blaar mooi uitdroogt. doe je dat niet zo dan gaan de gaatjes van het doorprikken weer dicht en krijgt ge weer vochtophoping in die blaar en duurt het genezen en uitdrogen veel langer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100