Waarom praten mensen via een chat programma/site (msn of hyves) makkelijker dan als je elkaar recht kan aan kijken?

Veel mensen praten op hyves, msn of dergelijke site/programma veel makkelijker met mensen dan dat je je gesprekspartner recht in de ogen kan aankijken.

Waardoor komt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

In elkaars nabijheid durven de meeste mensen niet echt oprecht te zijn en proberen ze hun mening in te dekken of anders te verwoorden. Op chat hebben de mensen niet in de gaten hoe de boodschap overkomt dus verwoorden ze het directer.

omdat je kan nadenken over je antwoord, en er niets zomaar uit komt.. verder kun je minder makkelijk emotie tonen.

Dat komt omdat je de visuele signalen mist. Zou je praten met visuele signalen, dan zou je al die onzin zelfs niet eens kunnen uiten, maar op msn en hyves, facebook en twitter kan dat wel. En je zegt het al, omdat je die ander niet in de ogen kunt kijken op het moment dat het gezegd wordt. Men is in feite (dubbelzijdig/wederzijds) blind met deze vormen van communicatie, daarom dat men zo makkelijk van alles beweert.

Vanwege de anonimiteit.! Niemand kan je in de ogen kijken en je onbehaaglijk laten voelen. je kunt je mening ventileren zonder onderbreking en alles zeggen wat je wilt zonder je te hoeven schamen of in te houden. Je hoeft ook geen verantwoording af te leggen, want als je geen kritiek wilt dan druk je gewoon op de "uit" knop! Je hebt dan wel lekker je hart kunnen luchten of je frustraties kunnen uiten. Als je dan positieve reacties krijgt, steekt je dat weer een hart onder de riem.

Op deze vraag kan ik geen antwoord geven, alleen zeggen dat ik het met deze stelling niet eens ben. Ik heb veel liever persoonlijk contact met andere mensen. De enige met wie ik wel geregeld chat is mijn jongere broer, maar die woont dan ook aan de andere kant van de grote plas, nl. in Kansas City. Met chatten kunnen nog wel eens misverstanden ontstaan door het ontbreken van intonatie.

Waarscheinlijk doen ze dat, omdat je op msn enz. diegene z'n hele aandacht heeft, en zeker weet dat hij/zij luistert(als hij wat terug stuurt) ook praat je zo makkelijker, en kom je eerder uit voor je eigen mening, omdat er niemand in de buurt is waar je rekening mee moet houden, of je diegene kan kwetsen. En het is toch altijd makkelijker om eerlijk te zijn, door het te schrijven dan het echt in het gezicht te zeggen.

je ziet elkaar recht in de ogen misschien Praat die genen nooit met je. maar op de Chat Enz wel. Va de chat voel je je veiliger. & niet verleegen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100