Is op blote voeten lopen beter of slechter voor je rug?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is in feite de meest natuurlijke manier van lopen ; slechter zal je rug er dus zeker niet van worden, want je lichaam is er op gebouwd. Echter, we belasten ons lichaam ook niet meer uitsluitend op een natuurlijke manier, en dat kun je van de ondergrond ook niet echt zeggen. Voor sommige activteiten en ondergronden kunnen schoenen dus beter zijn dan blote voeten. En niet alleen voor je rug. Maar wanneer je in huis zo veel mogelijk op blote voeten loopt, zonder kunstmatige steun van schoenen, train je je voetspieren en enkelspieren wel optimaal. Dat is dus altijd een goed idee. Buiten lopen op blote voeten is dat zeker niet altijd, al is het maar vanwege de bescherming. Het enige echt slechte dat je je rug kunt aandoen, is schoenen dragen die geen of onvoldoende steun geven of de spieren overbelasten (zoals canvas gympjes, badslippers of hoge hakken). Maar dat voel je ook snel genoeg. De optimale schoen omsluit de hele voet, ademt en geeft steun waar nodig zonder een harnasje te zijn, en heeft een klein ondersteunend hakje van een centimeter of twee.

Is waar wat vorige spreker zegt . Ik wil nog toevoegen . ik liep een tijdje op allstars en kreeg dan soms pijn in mn rug. Valt te vergelijken met de zgn truckersziekte....als ze te vaak in hun leven in een slechte auto hebben gereden zonder goede vering dan krijgen ze het vaak aan hun rug. Zo zijn de vaak harde stoeptegels helemaal niet natuurlijk omdat je mens van oorsprong op gras liep.Een schoen met goede vering voorkomt dus rugklachten op lange termijn. Echter wel goed voor je voeten is ventilatie.

God schiep de mens! zonder schoenen winkel erbij dus lijkt me dat op blote voeten goed is voor je rug

Wist je dat wandelen op blote voeten: •de voeten soepeler en beweeglijker maakt •goed is voor de coördinatie •de rugspieren verstevigt •de darmwerking bevordert •30.000 zenuwbaanuiteinden onder de voet stimuleert en dus te vergelijken is met voetreflexologie, een eeuwenoude therapie uit India en China •je tonnen energie geeft

Bronnen:
http://www.vlaanderenvakantieland.nl/belgi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100