Wat is een vervanger voor tanden flossen?

Ik vergeet flossen heel vaak. Ook vind ik het onhandig. Wat is een goede vervanger hiervoor? Listerine oid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zelf gebruik ik van die floss boogjes. Die zijn veel beter hanteerbaar, ook in de hoeken en kiezen. http://i00.i.aliimg.com/img/pb/288/397/679/679397288_393.jpg Kan je overal krijgen.

Flossen is in eerste instantie bedoeld voor het verwijderen van etensresten die tussen tanden en kiezen komen en waar je met de borstel niet bij kunt. Spoelen met listerine en vergelijkbare producten zijn bedoeld voor het verwijderen van bacteriën. Met spoelen alleen krijg je echter niet de etensresten tussen de tanden en kiezen weg. Echter vervangers zijn er dus niet voor het flossen.

Tandenstokers, indien de ruimte tussen jouw tanden en kiezen daar voldoende voor is. Ze zijn er in de maat 'extra fijn'. Of dat voor jouw gebit goed is kan je beter met jouw tandarts overleggen. Vergeten is geen reden om te veranderen. Als het doosje naast de tube tandpasta staat is het toch niet mogelijk om te vergeten?

Naast tandenstokers zou je ragertjes kunnen overwegen. Die zijn er in allerlei maten en bereiken soms plekken waar je met de tandenstoker niet bij kunt. Je kunt ook een 'waterpik’ gaan gebruiken, een apparaat dat met een sterke waterstraal de ruimten tussen de tanden en kiezen reinigt.

Bronnen:
http://www.tp-alders.nl/tandenstokers-werk...

Er zijn verschillende apparaten op de markt. Denk aan de hiervoor genoemde Waterpik of de Airflos (van Philips). Wat wij altijd doen is het flosdraad redelijk kort nemen en dan aan beide uiteinden een lusje knopen en deze om de wijsvingers doen. Dit is veel makkelijker dan hem om je vingers heen winden. Ik kreeg altijd pijn aan mijn vingertopjes en het draadje ging er nog steeds regelmatig af. De lusjes zijn een uitkomst. Toegevoegd na 1 minuut: Overigens: mijn tandarts raadt stoken af. Hij zegt dat flossen velen malen beter is. Dit komt niet overeen met het artikel uit het andere antwoord, maar ik dacht: ik deel het even.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100