Moet ik mij zorgen maken over kaak pijn na drinken?

Gisteren voor het eerst echt dronken geworden, had het laat gemaakt. Werd vandaag (al best vroeg) wakker met nare kaak pijn links en recht. Eten, praten, drinken lukt wel gewoon, maar vooral mijn onderkaak voelt gespannen.

Ik dacht misschien dat het alcohol vannacht zorgde voor bruxisme tijdens mijn slaap waardoor ik last heb. Het aantal keren dat ik echt heb gedronken is op 1 hand te tellen en ik ben ook niet van plan om dit weekelijks te doen ofzo. Maar moet ik mij zorgen maken als het dus bruxisme was door alcohol? Normaal gesproken heb ik dat niet, want ik heb nooit last van mijn kaken.

Of is het misschien iets anders (zelf ga ik er van uit dat het door het uitgaan/alcohol komt).

Weet jij het antwoord?

/2500

Hallo, Het lijkt mij niet dat zoiets door de drank komt. Misschien heb je je kaak wat overbelast? Door schreeuwen of lachen bijvoorbeeld. Ik zou even een dagje wachten, ook je kaak even wat masseren. Áls het dan toch zo is dat je er morgen nog last van hebt, even langs de dokter. Groet, Mike.

Hi, daar heb ik soms ook wel last van, verdwijnt na een dag ongeveer (of 2) ik denk dat dat te maken heeft met het vocht in je kaken. Door te drinken droog je jezelf uit. Hierdoor zal je spierpijn ook meer zijn als je hebt gedronken. Hetzelfde geldt dan voor je kaak denk ik!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100