Hoe kun je het beste je keelspieren of gewoon je keel ontspannen?

Nou heb ik last van angst en paniekaanvallen (waar ik hulp voor krijg) alleen als ik dat heb trek ik onbewust denk ik mijn keel dicht. heeft iemand tips om die op zo'n moment te laten ontspannen.? ademhalingsoefeningen doe ik al.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zingen! Zingen werkt heel ontspannend op je keel en bovendien wordt je er ontspannen en blij van.

Glaasje water drinken kan helpen.

Je kunt het beste gaan neurieen. Dat geeft je meteen ook afleiding van paniekaanvallen. Ademhalingsoefening :2x inademen en in 5 keer uitademen. Zorg dat je laag ademt. Je kunt je hand op je buik leggen en zo voelen of je laag genoeg ademt. Veel succes.

Eigenlijk blijkt uit je vraag al een beetje het antwoord. Slapen geeft jou de beste vorm van ontspanning. En waarom is dat? Omdat je pas dàn, alles wat bij jou spanningen oproept, even kunt loslaten. Wanneer je wakker wordt en de spanningen voelt opkomen, zou je je moeten concentreren op mooie en prettige aangelegenheden. Angsten en spanningen slaan namelijk bij veel mensen als eerste op de keelspieren en knijpen hen bijkans de keel toe. Tracht die spanningen dus te voorkomen o.a. door te beseffen hoe mooi het leven is en hoe fijn het is om een westers land als Nederland met zijn rijkdom te mogen leven enz. enz. Kortom: Tel je zegeningen en wees daar dankbaar voor. Door dankbaarheid ontspan je daadwerkelijk. Zie dankbaarheid maar als een soort levensnoodzaak om gelukkig te kunnen worden. Geloof mij, ik kan het weten want ik heb dit zelfde jaren geleden zelf ook gehad en mijzelf door dankbaarheid 'genezen'. Groetjes, Ton

Tijdens zo een aanval, probeer je van alles om het 'tegen' te houden. Wat je eigenlijk zou moeten doen is het allemaal juist ervaren. Voel dan eens heel goed wat er gebeurd. Wees blij dat het gebeurd, want je lichaam wilt je wat vertellen, en alleen als je heel goed luistert, zul je het kunnen horen. Pijn is er voor twee zaken, ten eerste om je te waarschuwen voor zaken die verkeert gaan. Maar ook om je aandacht te vragen, want je lichaam wilt je wat vertellen. Alleen willen we nooit luisteren, omdat de pijn te heftig is en heel naar. Maar het is de enige manier voor het lichaam (en geest) om je aandacht te krijgen. Dus niet tegenwerken maar juist erin kruipen en ervaren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100