Hoe kan het dat ik tijdens het eten minder last heb van hooikoorts?

Ik voel tijdens het eten veel minder irritatie van mijn neus, of drang om te niezen. Hoe komt dat? Heeft het iets te maken met slijmvliezen die andere prikkels krijgen? Ik kan toch moeilijk de hele dag blijven eten, om de hooikoorts te onderdrukken....ik gebruik medicijnen, maar die helpen nauwelijks

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Histamine is verantwoordelijk voor de ziekteverschijnselen die optreden bij een allergische reactie. Voedingsaanpassingen kunnen de lever helpen. Minder histaminerijke voedingsmiddelen eten zorgt ervoor dat de lever niet oververhit raakt. Leverstagnatie geeft meer hitte en zorgt dat de brandhaarden letterlijk opvlammen in uw neus, ogen en huid. Tijd om te blussen dus. Dit kan o.a. door bepaalde middelen in de juiste voeding zoals histamine arme gezonde voedingsmiddelen; groenten (rauwkost) en fruit, volle granen (zilvervliesrijst, wilde rijst), volkoren pasta, gekookte of gestoomde aardappelen, kip, kalkoen. Tijdens het eten neemt je lichaam de histamine op waardoor je minder last hebt van hooikoorts. Ook is er een bewijs dat de chemische stof quercetine, die je in vele voedingsmiddelen vindt, kan helpen om je te beschermen tegen hooikoorts. Je vindt deze stof in een hoge concentratie in uien. Dus dit middeltje kan er ook mee te maken hebben.

Bronnen:
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/112/Hooikoo...

Als je eet maak je kauw- en slikbewegingen. Op die manier stimuleer je de holtes waardoor het slijm losser komt te zitten. Nee de hele dag eten is geen optie, maar spoelen helpt wel goed en pittig eten ook trouwens. Toegevoegd na 1 uur: Je kunt natuurlijk wel de hele dag kauwgom kauwen ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100