Wat is de maximale geluidssterkte die wij kunnen waarnemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Boven een bepaalde geluidsdruk raakt ons gehoor verzadigd, dat verschilt per persoon, geslacht en leeftijd. Meestal kun je 130-150dB aanhouden. Je zult merken dat boven een bepaalde geluidsdruk bij verdere volumetoename het geluid niet meer harder gaat klinken, alleen de trillingen die het geluid in ons lichaam veroorzaken nemen dan nog toe. Dan heb je deze grens dus bereikt. Denk er wel om dat je dan snel en veel gehoorschade op staat of zit te lopen!! NIET UITPROBEREN DUS.

Dat is per persoon anders en ligt ook aan het gegeven,hoe ver je je van de geluidsbron bevindt.

Onder normale omstandigheden kan een menselijk oor geluiden waarnemen tussen de 20 en 20000 Hz. Hertz (Hz) en decibel (dB) zijn termen die te maken hebben met geluid. Geluid bestaat uit golfbewegingen. Elke volledige golfbeweging heet een trilling. Het aantal trillingen dat een geluidsbron per seconde voortbrengt, is de frequentie (uitgedrukt in hertz). Onder normale omstandigheden kan een menselijk oor geluiden waarnemen tussen de 20 en 20000 Hz. Uitgedrukt in decibel: o 0 dB normale gehoordrempel o 30 dB fluisteren o 55 dB gewoon gesprek o 80 à 90 dB draaiende auto op één meter afstand o 120 dB proefdraaiend vliegtuig o 130 à 140 dB pijngrens

Bronnen:
http://www.anders-naar-de-bib.be/html/tips...

Er is een minimale geluidssterkte die we kunnen waarnemen. Maar er is geen maximum aan. Boven een bepaald niveau doet het pijn en in theorie kun je bij extreme geluidssterkte komen te overlijden eraan. Maar niet voordat je het hebt waargenomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100