Hoe kan het dat ik bij de minste of geringste inspanning meteen een week lang haast invalide ben van de pijn in mijn onderrug?

Ik ben al bij de dokter geweest die -na mij alle pijnlijke kanten op gebogen heeft- volgens zeggen "niks scheefs" zag en voelde zitten.

Onderwijl kan ik zolangzamerhand haast niets meer doen zonder daar meteen een flinke week lang de rekening van gepresenteert te krijgen door een knallende rugpijn waarbij ik echt haast niet meer op of neer kan :-/

Wie herkent dit en weet wat dit kan zijn, en nog meer wat ik hier zelf aan kan doen?

Toegevoegd na 3 minuten:
PS. Ik weet dat deze vraag al eens eerder in deze trant is gesteld, maar die weigerde zelf om naar de dokter te gaan, en ik ben daar al geweest. Ik ben nu vooral op zoek naar ervaringsantwoorden en oplossingen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dank voor je twee toevoegingen in de reacties onder je vraag. Nu voel ik mij in staat een antwoord te geven dat ik zonder gewetensbezwaren kan intypen. Je klachten klinken als iets waar een arts wel degelijk iets mee zou moeten kunnen. Het onderzoekje dat je beschrijft is veel te beperkt om echt iets te kunnen zien. Jouw klachten doen mij (GEEN EXPERT!) denken aan een beknelde zenuw. Dat kán komen door een scheve wervel of zo. Maar hoewel sommige scheve wervels via een uitwendig voel-en-trek-onderzoekje te vinden zijn, geldt dat niet voor álle scheve wervels. Daarnaast kun je - ik ben de officiële naam kwijt - last hebben van "uitpuilend" kraakbeen of een "uitpuilende" tussenwervelschijf. Vaak is dat het gevolg van langdurige zware belasting op een gebogen rug. Zoiets is niet goed te vinden via een uitwendig onderzoek. Nogmaals, wellicht ten overvloede: dit zijn zomaar wat (weliswaar beredeneerde, maar toch) gokjes van een goedwillende leek. Ik raad je aan je naar een specialist te laten doorverwijzen. Die zou een scan kunnen maken - of dat röntgen, MRI of ultrageluid is, mag die specialist bepalen. Mocht je huisarts dat niet willen, dan raad ik je aan gebruik te maken van je recht op een second opinion. Dat hoeft niet heimelijk, je kunt dit gewoon open met je huisarts bespreken. Hoe het ook zij, als jouw klachten uit de richting komen die ik (nogmaals: leek) vermoed, heb je a) kans dat er iets kan worden gedaan, en moet je b) beslist niet zelf gaan dokteren. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Sterkte!

een ex van me die was balletdanser en die ging naar een arts toe met ook klachten over spierpijn en zij kreeg een tip die bij haar werkte namelijk : veel rauwkost eten : die neutralisren het zuur ( die de pijn veroorzaakt ) in je spieren ( je plast het uit ) ook heb je pilletjes maar die schrijven niet iedere arts voor... maar die werken ook tegen spierpijnen en krampen bij mij hielp ooit het volgende : ik kreeg via via een knoop punten massage aangeboden : door iemand die darvoor gestudeerd had : en bij mij hielp dat heel goed ( tegen mn chronische rugpijn : die was opeens totaal weg ) Toegevoegd na 59 seconden: ps ps een knoop punten massage uit india

Het lijkt haast een vorm van kramp...Spit dus... probeer eens een magnesium supplement, (een tekort hieraan is vaak de oorzaak van kramp). Kramp is een rottig iets... je spieren schieten er bij de geringste inspanning weer in... en blijven heel lang overprikkeld. En verder ibuprofen, of naproxen of een andere nsaid pijnstiller. Deze hebben naast een pijnstillende werking ook een ontstekingsremmende en iets ontspannende werking. En heel rustig met de rug... maar blijf wel in beweging... Als je bang bent om te bewegen, wordt je stijf, en dan krijg je alleen maar sneller pijn...

Klinkt als spit. Ik neem aan dat je van je huisarts ook al iets dergelijks te horen hebt gekregen. Misschien heb je wat an de onderstaande links. Toegevoegd na 1 uur: Laat het duidelijk zijn dat ik geen arts ben. Als je vind dat je eigen arts niet genoeg aan je pijn doet, wees dan niet bang hem/haar daar op te wijzen.

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/Last-van-rugp...
http://www.rugpijnweg.nl/spit.html

Dit is geen advies, maar een waarneming: mij partner en ik lijden al jaren aan dit probleem. Op een gegeven moment was lopen op mijn werk haast onmogelijk. Wij slikken nu al jarenlang elke morgen tijdens het ontbijt een pilletje Meloxicam 15. Het leven is daardoor een stuk beter geworden. Toegevoegd na 4 minuten: http://www.dokterdokter.nl/medisch/medicijn/view/id/21434/meloxicam-15-mg-tablet

Ik heb dit precies hetzelfde gehad. 30 keer naar de huisarts, naar het ziekenhuis etc. etc. Toen zei iemand dat ik eens een afspraak moest maken met dokter Bakker in Oisterwijk. Chiropractor Je verzekering vergoed het, of tenminste het grootste deel. Ik ben er vrijwel van verlost, van de pijn. Je hebt chiropractors en chiropractors, maar Bakker uit Oisterwijk is fantastisch.

Goede reactie van Cryofiel... Alleen: Een GOEDE arts vind een deel van de oorzaken zoals door Cryofiel genoemd. Sterker nog, de arts heeft daar door het buigen al naar gekeken. Wat mij vooral vreemd voorkomt is dat je een week lang pijn hebt na inspanning en dan niet meer. Bij verschoven wervels etc. zou het lichaam mi. anders reageren. Vooral de tijd dat je pijn hebt en de oorzaken komen dan anders....een verkeerde beweging, ook zonder inspanning, zou dan al gauw pijn veroorzaken. Nader onderzoek kan misschien ook nog met een ct scan...om afwijkingen die niet te voelen zijn aan het licht te brengen. Ik denk ook aan de mogelijkheid dat er wat spiertjes rond je rug of de aanhechtingspunten daarvan de inspanning niet meer aankunnen. En dan zou pees ontsteking of spierverrekking een oorzaak kunnen zijn. Ook plaatselijk verslapte spieren (zou je specifiek op kunnen trainen mbv een goede fysio therapeut) kunnen bij een inspanning veel pijn veroorzaken. Echter, ga je hierop trainen, dan zal in het begin wel je pijn verergeren. Zonder medische begeleiding en nadere diagnose moet je dan ook NIET aan dit soort oefeningen beginnen.

Mijn ex heeft precies hetzelfde,dwz...1 verkeerde beweging en hij is ook 1 week uit de roulatie.Hij heeft de onderste wervels versleten,en slikt al jaren 4x 30mg. morfine en 2x 50 mg. diclofinax per dag.Doet hij dit niet,kan hij helemaal niks.Maarja,niet elke arts schrijft snel morfine uit.Mijn ex liep ookal jaren met klachten...3x geopereerd aan zijn rug.

Ik heb dat ook. Ik heb lumbugo, oftewel holle rug. Ik slik diclofenac.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100