is dit een allergie?

Ik heb vandaag een kaas mosterd salade gegeten.
paar minuten na het eten deed mijn lip pijn en prikkelde/tintelde erg.. nu heb ik dus een verbrande bovenlip.
Ik maak geen geintje, mijn bovenlip is donkerrood en ziet eruit en voelt schraal alsof het verbrand is.. het blijft tintelen.
een paar uur erna in bed heel misselijk buikpijn en lichtelijk moeilijker ademen.

Ik heb dit eerder gehad toen ik stampot andijvie met gehaktbal en mosterd at en dacht dat het misschien aan de andijvie lag.. maar nu ik nu weer mosterd at herken ik dit van toen.

kan iemand mij vertellen of ik naar de huisarts moet gaan hiermee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan, er bestaat inderdaad mosterdallergie. Dan reageer jij allergisch op het mosterdzaadeiwit. Het is een zeer zeldzame allergie, die voorkomt bij zo’n 0,8-1% van de bevolking. Na het eten van mosterd komt de reactie meestal binnen enkele minuten, maar soms pas na twee uur. De symptomen bij volwassenen zijn vaak heftiger dan die bij kinderen. De volgende symptomen kunnen voorkomen: – anafylactische shock (zeer zelden) – astma – buikpijn – huiduitslag (rash) – misselijkheid – moeilijk ademhalen – overgeven – zwellingen in het gezicht, keel en/of mond Mosterd is één van de 14 allergenen waarvan het wettelijk verplicht is om op het etiket te vermelden wanneer het betreffende product mosterd of sporen van mosterd bevat. Nu je weet dat jij er allergisch voor bent is het aanbevolen dit ingrediënt uit jouw menu te schrappen en dus voor aankoop altijd eerst de etiketten te lezen. Mosterdzaad is verwerkt in onder andere azijn, chutney, currysaus, enkele specerijenmengsels, gekruid vlees, groenten op zuur, sommige kaassoorten, ketchup, marinade, mayonaise, mosterd (uiteraard...), piccalilly, slasaus en vinaigrette.

Bronnen:
http://www.allergieplatform.nl/allergieen/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100