Als je door een teek gebeten wordt voel je dit dan gelijk,of als je druk bezig bent merk je er dan niks van.?

Ons buurmeisje van 6 jaar die klaagde s,avonds pas toen ze in bed lag over pijn en jeuk,ze was gebeten door een teek op het schoolplein maar de hele dag niks van gemerkt.
Totdat de moeder het ontdekte,naar aanleiding van haar klagen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee je voelt daar niks van! Wanneer een teek haar gastheer heeft gevonden knipt zij met haar steeksnuit in de huid, nestelt zich in en spuit gelijk een verdovend stofje onder de huid. U voelt dus niks van een tekenbeet.

Heb zelf ongeveer 15 teken gehad in mijn leven (ben veel in het bos geweest) en ik heb het nog nooit (!!) meteen op het moment van innesteling gevoeld. Die beesten nestelen zich heel voorzichtig in je huid en je gaat het pas merken als de jeuk wat langer aanhoudt. Dit is ook belangrijk voor het overleven van die beestjes, aangezien ze nog makkelijk weggeveegd zouden kunnen worden als hun prooi hun zou opmerken tijdens het innestelen.

Een teek die op je komt, bijt vaak niet meteen. Hij zoekt eerst een warm en vochtig plekje op, bijvoorbeeld onder je oksel, en daar zal hij zicht dan willen gaan vestigen. Je kunt dus bijvoorbeeld in het bos lopen, daar een teek op je krijgen, en pas uren later gebeten worden. Als dat gebeurt op een moment dat je heel druk bezig bent zul je er mogelijk niets van voelen op dat moment.

Je zegt het zelf al: ze had het de hele dag niet gemerkt. Dat is inderdaad heel normaal. Daarom is het na een dagje in tekengebied (denk vooral aan hoog gras!) belangrijk om jezelf/elkaar te controleren op teken. Als je een teek dezelfde dag nog verwijdert, is er over het algemeen niets aan de hand. Als je langer wacht, loop je risico op Lyme.

je merkt er niets van. later, ontdek je een roodomrande, mogelijk jeukerige plek. had er ooit zelf één kon voor 3 maanden aan de anti-biotica een tekenbeet kan desastreuze gevolgen hebben bij vermoeden: meteen naar de dokter of beter nog de EHBO want ook huis-artsen herkennen dit niet altijd.

Een teek loopt over je lijf en zoekt een plekje om zich vast te zuigen in je huid. Het liefst zit een teek op een warm, vochtig plekje, zoals in je oksel of knieholte. Soms gaan ze ook in je hals, op je hoofd of achter je oren zitten. Een teek is een parasiet: hij voedt zich met bloed. Daar voel je niets van. Soms kriebelt het alleen een beetje als een teek over je huid loopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100