Me duimen knakken zelfs als ik ze heel langzaam beweeg, iedereen word boos. Wat te doen daartegen?

Zoals (bijna) elk mens heb ik duimen maar elke keer als ik ze ook maar heel langzaam beweeg knakken ze en gaan mijn ouders en mijn geschiedenis en Nederlands docenten zeuren. Maar ik kan daar niets aan doen. En als ik dat zeg worden ze boos en sturen me leraren me naar de gang of me ouders naar me kamer. Iemand tips om hiermee om te gaan of te zorgen dat me duimen niet knakken ook al beweeg ik ze heel erg sloom???

Weet jij het antwoord?

/2500

Mensen reageren vaak fel op knakkende vingers, enkels of knieën. Als iemand zijn vinger knakt geeft dit een naar geluid, terwijl de 'knakker' het vaak juist een prettig gevoel vindt. Er doet een verhaal de ronde dat je door regelmatig je gewrichten te knakken reuma kunt krijgen, maar zo ongezond is het nu ook weer niet. Bij sommige mensen knakken gewrichten heel gemakkelijk. Anderen moeten er meer moeite voor doen. Dat verschil zit hem in de flexibiliteit van de gewrichten. Vacuüm In de gewrichtsholte bevindt zich een kleine hoeveelheid vloeistof waarin gas is opgelost. Het vocht is het smeermiddel van het gewricht, om bewegingen soepel te laten verlopen. Door te trekken aan je vinger wordt de holte iets groter en ontstaat een onderdruk. Die onderdruk zorgt voor een vacuüm. Door de lage druk komen de in het vocht opgeloste gassen vrij. Het vacuüm wordt opgeheven en er ontstaat plotseling meer ruimte in het gewricht. Die ruimte wordt opgevuld met gas. Dat laatste hoor je als een knak, vergelijkbaar met een zuignap die je van het raam trekt. Veel mensen denken dat het geluid afkomstig is van de botten, maar dat is dus niet het geval. Je kunt een gewricht ook niet meerdere keren achter elkaar knakken. Het verdampte gas moet eerst weer oplossen in het gewrichtsvocht. Bij sommige gewrichten ontstaat de knak op een andere manier. Het geluid kan namelijk ook worden veroorzaakt door een pees van een spier die ergens overheen schiet. Je kunt dit vergelijken met de snaar van een gitaar. Schadelijk? Het klinkt naar, maar volgens de meeste wetenschappers levert het knakken van de vingers geen schade op. Lange tijd werd gedacht dat het tot slijtage of ontsteking van de gewrichten kan leiden, maar verschillende onderzoeken hebben laten zien dat de gewrichten van vingerknakkers niet verschillen van die van niet-knakkers.

Bronnen:
https://www.gezondheidsnet.nl/spieren-en-g...

misschien je duimen inpakken in een stevig verband tijdens de lessen of bij een kinesist te rade gaan. ik heb ook een duim die ik kan knakken maar zonder geluid dan en ik heb daar na jaren toch ook reuma in gekregen, dus, ik denk dat er toch wel enig verband bestaat. de enige plaats bij mij dus waar ik last van reuma heb! toch raar...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100