15 weken overtijd, wat moet ik doen?

Hallo,

Ik ben 16 jaar en ik ben al 15 weken overtijd.
Ik werd op mijn 11/12e jaar voor het eerst ongesteld en ben nog maagd. Ook ben ik niet ondergewicht, slik geen medicijnen, sport niet te veel en heb geen stress. Toch ben ik al 15 weken niet meer ongesteld geweest.
Ongeveer 5 weken geleden ben ik al naar de huisarts geweest en ze zei dat ik er maar van moest 'genieten' en dat het vanzelf wel weer terug zou komen.
Maar nu is het dus alweer een paar weken verder en ik begin nu toch wel weer een beetje ongerust te worden..

Wat moet ik doen? Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Sorry, ik heb mijn antwoord weer weg moeten halen want zie nu bij herlezen pas dat je nog maagd bent. ;-) Dan is de kans dat je zwanger bent 0,00000000 of minder, en is er in elk geval op DAT gebied niks om je zorgen over te maken. Je bent dan dus ook niet"over tijd", maar hebt gewoon een onregelmatige -of liever : uitblijvende - menstruatie. Dat is zeker tot ongeveer je twintigste niet abnormaal (al wordt het steeds "abnormaler" naarmate het langer gaat duren). En na vijftien weken is nog een beetje aan de vroege kant (je hebt dan 3-4 menstruaties "gemist") , maar als je straks 6 maanden hebt "overgeslagen" wordt het wel tijd om nader onderzoek te gaan doen. Belangrijke factoren bij menstruatiestoornissen zijn bijvoorbeeld je gewicht : als je signifikant onder - of ovegewicht hebt, kan dat absoluut invloed hebben op je hormoonhuishouding en DUS je menstruatie. Je geeft zelf al aan dat daar dus geen sprake van is. Ik zou er dus toch nog heel even 'van genieten', zoals je huisarts al aangaf, maar over niet al te lange tijd wel gaan aandringen als het dan niet teruggekomen is. Al valt er natuurlijk niks te genieten als je je zorgen maakt, en ook nog eens elk moment onverwacht ongesteld zou KUNNEN worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100