Heb je verschillende niveaus van verliefdheid?

Hierbij niet alleen het aantal feromonen en dopamine meegetelt, maar vooral het geestelijk niveau, bijvoorbeeld:

- oppervlakkig verliefd
- zwaar verliefd
- alleen geestelijk verliefd
- alleen fysiek verliefd
> monogaam

- oppervlakkig verliefd
- zwaar verliefd
- alleen geestelijk verliefd
- alleen fysiek verliefd
> polygaam

Vanuit het romantische oogpunt en ook deels het wetenschappelijke is verliefdheid uiteraard niet onder te verdelen in categorieën. Desalniettemin ben ik echt nieuwsgierig op hoeveel manieren je verliefd kunt zijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij is er maar een vorm verliefdheid. Dat is als je vlinders in je buik hebt, iemands naam hoort en het al warm krijgt. De andere punten die je noemt hebben te maken met lust en flirten.

De soorten verliefdheid die jij omschrijft bestaan wel degelijk. Je kunt oppervlakkig verliefd op iemand zijn, een soort platonische verliefdheid die altijd blijft, zonder dat je dat tot uiting brengt. Zwaar verliefd is wat de meeste mensen wel herkennen, we hebben het allemaal wel eens meegemaakt, vooral als je jong bent kun je bijna geobsedeerd verliefd zijn. Je kunt niet meer eten en je hele dag draait om die persoon. Het liefst wil je in hem/haar kruipen. Als deze verliefdheid plotseling wordt beëindigd, kun je er letterlijk ziek van worden. Echte liefdesverdriet dus. Bij geestelijk verliefd denk ik aan b.v. een internetliefde. In je hoofd ben je verliefd en zelfs fysiek kun je je aangetrokken voelen tot iemand, maar er is geen "tastbaar" persoon. Het is je fantasie, het verliefd zijn gevoel creeer je zelf. Alleen fysiek verliefd is pure fysieke aantrekkingskracht. De dierlijke drift neemt de overhand. Als je daarvan bekomen bent en je leert de persoon echt kennen, kun je wel eens van een koude kermis thuis komen. Qua gevoel voelt iedere verliefdheid anders. Maar wat ze wel gemeen hebben is dat het niets met liefde te maken heeft. Verliefdheid kan leiden tot liefde maar om liefde te voelen hoef je niet persé verliefd te zijn geweest. All you need is love!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100