hoe komt het dat ik beter kan zingen als ik sta te douchen?

mijn theorie is dat de lucht vochtiger is en die vochtige lucht adem je in en zo worden je stembanden soepeler.
maar ja, ik denk het niet.
weet iemand hoe het komt?

ik was vanochtend aan het zingen,
het was heel vals terwijl ik wel gewoon mn best deed zeg maar.
en toen ging ik maar doucheen(ik werd gek van mn eigen valse gezang)
en toen onder de douch kon ik ineens makkelijk hoge noten halen.

het kan ook zijn dat toen net op dat moment mijn stem goed was opgewarmd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien flauw: Omdat je onder de douche alleen jezelf hoort??? De akoestiek is in een douche meestal juist niet zo goed...veel galm e.d.. De vocht kan wel helpen en als je stem al opgewarmt is helpt dat natuurlijk ook. Daar komt ook nogbij dat bij een lekkere warme douche je zelf ook opwarmt en je lekker ontspannen bent.

Ik heb dat zelf ook. Volgens mij heeft het te maken met het feit dat je je stem door al die vallende druppels minder goed hoort. Hetzelfde gebeurt mij namelijk als ik mee zing met muziek, dan vind ik het wel goed klinken, zet ik de muziek uit, klinkt het opeens veel slechter. En een blokfluit die van zichzelf geen mooi geluid heeft, klinkt in z'n eentje lelijk, maar als je meespeelt met andere instrumenten of een cd valt de lelijkheid van die klank weg. De akoestiek van de badkamer heeft denk ik ook invloed.

Dat komt,omdat het neergutsende douchewater jouw stemgeluid een beetje verdoezelt. Dan lijk plotsklaps op een bekende tenor of bariton, maar alleen in jouw inleving. Ik hoop niet,dat je door dit antwoord een geestelijke knauw hebt gekregen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100