Hoe behandel je brandwonden het best?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat u WEL moet doen bij brandwonden: Laat het slachtoffer altijd de kleding aanhouden. Spoel de brandwonden voorzichtig tien tot vijftien minuten af met zacht stromend lauw(!) water. Laat het water nooit rechtstreeks op de wond terecht komen, maar eroverheen stromen. Dek de brandwond steriel af met een gaasje of een schone theedoek. Waarschuw bij grote en diepe verbrandingen een arts Wat u NIET moet doen bij brandwonden: Trek de kleding nooit los, laat het slachtoffer de kleding aanhouden. Smeer geen zalf of crème op de brandwond. Raak de wond niet aan. Behandel de brandwonden nooit met koud water. Verwaarlozen en laten vervuilen.

Bronnen:
http://www.brandladder.nl/AMIGO_SAFETY_Bra...

Het ligt er natuurlijk aan of het om 1e, 2e of 3e graads brandwonden gaat. Bij 1e en 2e graads kun je het beste de verbrande huid 10 minuten onder lauw ( dus niet te koud! ) stromend water houden.

Als eerste gelijk onder een lauwe kraan afkoelen. Het hangt een beetje van de graad van verbranding af, maar de meeste mensen koelen veel te kort. Minstens 10 minuten bij een eerstegraads verbranding. Daarna wat brandzalf opsmeren ter verdere verkoeling. Bij tweede of derdegraadsverbrandingen na het afkoelen direct naar de eerste hulp!

Er zijn eerste-, tweede- en derdegraads brandwonden. Het verschil daartussen heeft te maken met de mate waarin de huid verbrand is: oppervlakkig of diep. In het laatste geval zijn ook de zenuwen vernietigd. Overigens is de ernst van de verwonding niet alleen afhankelijk van de graad: ook de verbrande oppervlakte speelt een rol. Hoe groter die is, hoe ernstiger de wond. Een lichte brandwond kun je zelf verzorgen; bel bij een zeer ernstige wond altijd een arts of 112. Op deze site alle eerste hulp info

Bronnen:
http://www.1ehulp.nu/Eerste_Hulp_Tips/Brandwonden

De echte aloe vera gel. zonder toevoegingen, er is voor mij niets beter.

Indien mogelijk meteen afkoelen met LAUW water. Zelf magnetiseer ik zo`n wond. De pijn verdwijnt dan meteen, en de wond geneest sneller en mooier.

Allereerst goed koelen natuurlijk en als het een kleiner wondje is, kun je er Calandulanzalf of emulsie van VSM opsmeren... Óf boter, dat haalt de hitte uit de wond...

Ligt er aan hoe erg de brandwond is, koelen met water is altijd een goede optie, als de brandwond niet te erg is Betadine zalf er op smeren en/of afdekken met Biogaze (beiden bij de drogist te koop) BIJ TWIJFEL ALTIJD EEN ARTS RAADPLEGEN

Bij roodheid en blaren HONING op de wond smeren, dit is de geheime component in brandzalf die door iemand gedemonstreed werd tijdens een TV programma nadat hij beide benen met kokend water overgoot. Het enen been kreeg de koud water behandeling, de ander zijn zalf op basis van honing, de verschillen waren dramatisch. Deze man was dus bereid met een zeer pijnlijke proef de superioriteit van deze honingzalf versus koel water te bewijzen. Zonder trucage werd dit programma op een der Nederlands netten uitgezonden, ongeveer 20-30 jaar geleden Zelf heb ik uitgezocht dat honing de geheime component was, het werkt waarschijnlijk door inhibine, wat sterk genezende eigenschappen heeft. Bij OPEN brandwonden en ernstiger brandwonden echter NIET zelf bezig gaan op direct koud water na. Direct ook de arts inschakelen, desnoods via 112.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100