Kun je zomaar naar een andere huisarts voor een second opinion?

Laatst stelde ik een vraag over dat ik al sinds begin april ongesteld ben. Nu heb ik een hormoonkuur van de dokter gekregen zodat het even een week stopte en daarna weer even heel hevig verder ging. Alleen het was zelfs zo hevig dat ik het niet trok. Zo moest ik elk 1,5 uur naar de wc om mijn tampon te verwisselen, terwijl ik al Super Plus tampons gebruik. Ik ben nu in een paar dagen tijd al met mijn 3e pakje bezig.

Op dit moment begint de menstruatie iets minder hevig te worden, maar ik heb er nog steeds last van. Zo slaap ik bijna niet meer (omdat ik zo vaak moet verwisselen) en eten en drinken krijg ik ook bijna niet naar binnen zonder bijna te moeten overgeven. Ik kan op een dag maar 1 tot hooguit 2 maaltijden nemen. Daarnaast begin ik ook steeds te trillen met mijn benen en handen en merk ook dat ik duizelig word. Hoewel ik dit met mijn arts heb besproken zei hij dat ik dan maar aan de pil moest gaan.

Ik vertrouw dit écht niet en wil graag een second opinion en misschien wel naar een gynaecoloog. Ik ben namelijk bang dat ik zo bloedarmoede krijg of een vleesboom heb. Mijn moeder heeft namelijk ook veel last van vleesbomen gehad en ik denk dat het erfelijk is.

Zover ik weet kun je niet zomaar naar een andere huisarts vanwege verzekeringen en al. Dus hoe moet ik dit oplossen?

Toegevoegd na 5 minuten:
Misschien is het bij de misselijkheid ook handig om te zeggen dat ik sowieso niet zwanger ben ;) Gaat een beetje moeilijk als je niet seksueel actief bent

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor zover ik begrepen heb van AVROTROS Radar moet je je zorgverzekering bellen en aangeven dat je een second opinion wil. Het is het beste om dan ook alvast de naam en het adres enzo te hebben van de door jou gekozen 'second opinion-huisarts' en die tijdens het gesprek te noemen zodat je zorgverzekeraar meteen kan kijken of ze een contract hebben met die huisarts i.v.m. evt. vergoeding; dan weet je meteen of je de kosten vergoed krijgt of dat je zelf moet betalen. Let op: bij sommige zorgverzekeraars en/of polissen kan je zelf geen andere huisarts kiezen, omdat zij dan een lijstje met goedgekeurden hebben; zij kiezen dan voor jou een huisarts uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100