Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke operatie kan je gehad hebben als je een heel groot litteken op je hoofd hebt?

Misschien een rare vraag, maar ik vroeg me gewoon af welke operatie dit kind had gehad (zie link). En voor wat zou die operatie zijn?

https://www.google.be/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.cbc.ca%2Fnews2%2Fbackground%2Fukraine%2Fgfx%2Fchernobyl_cp_9876067.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.cbc.ca%2Fnews2%2Fbackground%2Fukraine%2Fchernobyl.html&docid=4omi-akii-ZjtM&tbnid=_DrV8hrQyxj5AM%3A&w=220&h=247&client=ms-android-huawei&bih=567&biw=360&ved=0ahUKEwik0_Wo4PDMAhWiJsAKHXGVBjAQMwhxKEkwSQ&iact=mrc&uact=8

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
821
Ritsuka
7 jaar geleden
als je het artikel erbij pakt, staat er dat het een kind met leukemie is
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Maar leukemie is toch niet op te lossen met een operatie?
Ritsuka
7 jaar geleden
is het wel een litteken van een operatie?
ronron1212
7 jaar geleden
staat in je eigen link
http://www.cbc.ca/news2/background/ukraine/chernobyl.html
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Ik zou niet weten vanwaar dat litteken anders zou komen. Het lijkt me nogal symmetrisch.
Ivana
7 jaar geleden
Hersentumor?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Zoals je al in het artikel kan zien, heet het kind Alec Zhloba. Als je deze naam googled, zie je dat dit kind vanuit Chernobyl komt (blijkt natuurlijk ook uit het CBC News artikel waar je naar linkte).
Vanuit de ramp met de kerncentrale zijn een heleboel kinderen met kanker voorbij gekomen. Er zijn complete studies hier aan gewijd.

Alec had o.a. leukemie. De littekens op het hoofd wijzen er op dat er ook een hersentumor aanwezig was. Een van de behandelmethodes daarvoor is stralingstherapie of LASER therapie. De littekens die je ziet zouden hiervan afkomstig kunnen zijn (een tumor moet rondom bestraald worden, het symmetrische karakter duidt op gebruik van zoiets).

Hier is een presentatie die wellicht wat meer achtergrond kan geven. De foto's zijn er helaas uit gevallen, maar als je zoekt op Alec Zhloba, dan vind je de presentatie ook vrij snel:
http://slideplayer.com/slide/6216737/
(Lees meer...)
Thecis
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding