Wordt deze symptoom veroorzaakt door angst?

Ik heb sinds een week een symptoom wat ik niet zo begrijp. Ik heb er verder ook niet veel aangedacht maar ben nu toch benieuwd. Ik heb zelf veel angst die zich ook lichamelijk uit (darmen, braken). Daar slik ik nu ook 2 antidepressiva's voor.

Maar nu merk ik bij hevige angst dat ik duizelig wordt. Als ik ga liggen dan lijkt het net alsof alles draait. Mijn zicht wordt vervormd, waardoor ik op dat moment dingen niet goed kan lezen.

Wordt dit veroorzaakt door angst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of dat bij jou ook het geval is zal een specialist moeten beoordelen, maar angst kan wel duizeligheid veroorzaken: Er gaat dan iets mis in de hersenen. Zo kan het zijn dat er een slechte doorbloeding is of de hersenen niet voldoende zuurstof krijgen, om de informatie te verwerken. Dit kan op zijn beurt veroorzaakt worden door een lage bloeddruk, hyperventilatie of stofwisselingsziekten. Daardoor kan je je ook licht in je hoofd voelen of het gevoel hebben dat je gaat flauwvallen. Dit kan door stress veroorzaakt worden. Stress gaat er namelijk voor zorgen dat we oppervlakkiger adem halen en dat we dus onvoldoende zuurstof naar onze hersenen sturen. Angst kan dit ook in de hand werken. Verder hebben heftige emoties ook een negatieve invloed. http://www.mijnkwartier.nl/stress-vrij/duizeligheid-de-mogelijke-oorzaken-op-een-rijtje/

Zelf heb ik vaak paniekaanvallen. Dit uit zich dan ook inderdaad in duizeligheid doordat je een oppervlakkige ademhaling krijgt. Mijn tip ga op bed liggen handen op je buik en rustig buikademhalingen doen. Zet desnoods een rustig muziekje op. Bij mij werkt het wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100