kan je echt buikvet krijgen door light-producten?

Dus stel:iemand eet/drinkt dagelijks light-producten zoals cola-light,zoetjes,optimel vla/yoghurt,light halvarine en verder niet teveel.
Dan kan je toch niet dikker worden door iets waar 0kcal of weing kcal in zitten?

Toegevoegd na 2 minuten:
Ik las dat vandaag in een artikel,en ik had er al eerder iets over gehoord en gelezen.

Weet jij het antwoord?

/2500

In veel light producten zit nog steeds vet, zij het minder dan in de reguliere varianten. Het is dus niet uitgesloten dat je daar toch buikvet van ontwikkelt, als je er te veel van gebruikt.

Bronnen:
http://www.calorielijst.nl/product/?calorie=3342

Light producten hebben suiker vervangers. Daar zitten geen calorieën in maar voeden de 'slechte' bacteriën in je lichaam. De optimale verhouding is 80% goede en 20% slechte bacteriën. Slechte bacteriën krijgen de overhand als ze 'gevoerd' worden. Je krijgt kwaaltjes als verstopping, boeren en maagzuur. En meer drang naar suiker, want die slechte bacteriën 'vragen' daar om. Zo wordt de balans verstoord. Het is in jip en janneke taal, maar dat is het probleem van light producten en suiker(vervangers).

Er zijn redenen om te denken dat light producten met een zoete smaak het hormonale systeem (mn insuline) van je lichaam in de war gooien: Je lichaam verwacht zoetigheid = energie, maar dat komt niet. Er is dus wel insuline aanmaak, en insuline is een anabool hormoon: je wordt er dik van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100