Hoe ging men vroeger om met verkoudheid?

Dit vroeg ik mij af nadat ik vandaag mijn omaatje sprak aan de telefoon. Ik ben al een aantal dagen flink verkouden en zij vroeg mij of ik al naar de huisarts was geweest en ze was verbaasd dat ik niet in bed lag maar gewoon nog naar buiten ging die dag.
Ik heb zoiets van zolang ik geen koorts heb ga ik zeker niet in bed liggen en de huisarts ziet mij al aankomen met mijn snotneus. Die man kan ook weinig betekenen en met mij zijn er nog duizenden mensen verkouden.
Maar de reactie van mijn oma viel mij op. Ze suggereerde in het verleden ook al iets in die strekking dus vandaar de vraag of men vroeger eerder te bed en naar de dokter ging met kleine klachten als een verkoudheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met name in oude jeugdboeken kan je lezen hoe men vroeger met huis tuin en keukenkwaaltjes als verkoudheid omging. Kinderen werden in elk geval thuis gehouden en moesten ook vaak in bed blijven om 'de gevatte kou eruit te zweten'. Daarnaast gold het adagium 'slaap is de beste medicijn' en de huisarts werd inderdaad vaker opgetrommeld dan tegenwoordig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100