Waar kan iemand kracht vandaan halen om zijn/haar eigen zelfdestructieve gedrag te stoppen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat diegene geliefd wordt. Niet iedereen ziet dat.

Door veel te praten met een goeie vriend of vriendin. Kan heel veel helpen.

In sommige gevallen zou ik aanraden om af te reizen naar een derde-wereldland, om vervolgens te gaan beseffen hoe geweldig het leven hier is.

Mensen kunnen zoveel, zijn vaak veel sterker dan ze denken. Alleen zal het erg moeilijk zijn, maar met hulp, profesionele hulp kan je veel bereiken. Daarnaast steun uit de omgeving, is een extra hulp.

Pas als diegene ZELF inziet dat die dat doet. En dan gaan uitzoeken waarom die dat doet. Er gaat vaak een gevoel van angst, haat, slecht zelfbeeld, minderwaardigheidscomplex mee gepaard. Soms kan iemand zo depressief zijn, dat het vanbinnen bij de zonneknoop ( je gevoelscentrum) pijn doet. Zo'n pijn dat je bijvoorbeeld in je eigen arm gaat snijden, zodat je de pijn verplaatst naar een andere plek. Om dat gevoel weg te krijgen, net onder je ribbenboog, zeg maar. Sommige mensen zijn zo beschadigd in hun jeugd...zo vernederd...geestelijk mishandeld..dat ze niets zijn of niets kunnen...Sommige ouders kunnen zo laten blijken dat ze een hekel aan hun kind hebben...en dan heeft dat kindje later ook een hekel aan zichzelf. Want het zal dan wel zo zijn....als je ouders dat zeggen. Dat geloof je dan ook...als je niets anders te horen krijgt dan kritiek en nog eens kritiek. Wat voor zelfbeeld krijg je daarvan? Geen! In ieder geval geen positief beeld. Er bestaan therapie groepen vandaag de dag. Bij Psyq. Informeer daar eens. Diegene moet wel toe kunnen geven dat ie een probleem heeft en zelf daarheen willen want anders heeft de behandeling nog geen zin. Sterkte en groetjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100