Wat te doen bij bloedverlies na seks?

Afgelopen weekend had ik na de als ineens heel erg bloedverlies. Nu is mijn menstruatie sowieso al niet normaal en heb ik de afgelopen 3 weken wederom de hele tijd gecensureerd zonder dat het verminderd, maar hiervoor loop ik al bij de dokter. De menstruatie leek dit weekend dus voorbij te zijn.
Nu schrok ik toch behoorlijk omdat toen ik opstond uit bed het bloed er gewoon letterlijk uitstroom waardoor alles gelijk onder zat. De dag erna weer als gehad en toen gelukkig geen bloedverlies gehad maar het ging wel ontzettend stroef en ik kreeg achteraf pijn. Wat kan ik het beste doen en waar komt het op? Ik hou niet zo van die doktersbezoekjes gezien ik de afgelopen 3 weken ook al voor van alles ben geweest en ik niet wil dat ze een slecht beeld van me krijgen. Kan het zijn dat je vagina droger wordt van tampons en het daardoor pijn doet of moet ik aan iets anders denken? Ik ben al getest op SOA en baarmoederhalskanker.. Al met al naar ik hier gewoon ontzettend van omdat hierdoor de seks minder fijn wordt en ook een beetje beangstigend vanwege het bloedverlies en de pijn.. Iemand die me kan helpen? Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je geeft al aan dat je menstruatie niet regelmatig is, wat niet heel abnormaal is tijdens de menarche (de eerste jaren dat de menstruatie op gang komt) bij jonge meisjes. Door seks, en vooral ook door een orgasme, kan je baarmoeder samentrekken waardoor je het bloed dat al op het punt stond je lichaam te verlaten, naar buiten gekomen is. Niks om je zorgen over te maken. Als je menstruatie echter zo hevig, onvoorspelbaar en frequent is, zou ik toch nog een keer een bezoekje aan de huisarts afleggen, en wel voor de pil. In de meeste gevallen (niet alle !) regelt deze ook een dergelijke overactieve menstruatie. Toegevoegd na 4 minuten: Ik lees nog eens je antwoord en denk : slecht beeld van je krijgen ??? Als er niks aan de hand is en je loopt voor elke scheet naar de dokter, zelfs dan zullen ze dat nog niet denken. (Hooguit dat er iets anders met je mis is dan lichamelijk, maar ook dat is in eerste instantie het terrein van de huisarts). Frequent met lichamelijke klachten naar de dokter betekent hooguit dat je je zorgen maakt over je gezondheid. Terecht of niet terecht is ter beoordeling aan de huisarts, maar ze zullen echt niet "raar over je denken". Soms komt nu eenmaal alles tegelijk. Ik was er laatst vier keer in een dikke week : een normale controle, vlak daarna een blaasontsteking, twee dagen later pijn in mijn ribben (die een gekneusde rib bleek te zijn) en de dag erna reed ik op mijn werk met een zware kar over mijn voet. Dom toeval en domme pech, maar de dokter gaat heus niet ineens "iets raars over me denken".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100