Hoe ontstaan periode's van slapeloosheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Slapeloosheid is erg lastig en vooral als je er bij stilstaat dan val je zeker niet in slaap...maar makkelijk gezegd als je in bed ligt te draaien ga je vanzelf nadenken. jaloers ben ik ook op mensen die de knop om kunnen zetten en hun zorgen op het nachtkastje kunnen leggen! periodes van slapeloosheid ontstaan vaak na een moeilijke periode in je leven of door extreme drukte of stress..probeer niet aan de slaaptabletten te gaan want die helpen maar heel kort ( 14 dagen en daarna ben je afhankeleijk en denk je dat je zonder niet meer in kunt slapen!!!!!!) helaas uit eigen ervaring geleerd. als alternatief had ik coffea d3 gekregen maar dit is niet meer te koop. drink rustgevende thee, neem geen duche voor het naar bed gaan want daar wordt je juist wakkerder van. ik heb de tv op sleeptimer staan op een nederlandstalige zender en val al luisterend in slaap. als je een typoe bent die een boek in 1 keer uit wil lezen dan niet lezen in bed, anders kun je een boekje met niet te inspannende inhoud lezen..gewoon een paar bladzijdes en dan dichtdoen. en als je dan gaat liggen denk dan aan leuke dingen die je gedaan hebt of nog gaat doen...probeer je zorgen te negeren door steeds opnieuw weer aan juist dat leuke te denken...druk die zorgen aan de kant. succes en hopend op een goede nachtrust!

het kan een depressie zijn

Stress kan veel met je doen je hoofd die almaar blijft malen en malen en niet tot rust kan komen.

Dat kan allerlei aanleidingen hebben, van een periode van stress, ziekte of veranderingen in je dagritme door ander werk of problemen in de gezinssituatie. Nadeel van het eenmaal doorbreken van een slaappatroon, is dat het heel lang kan duren voor je weer een 'nieuw' patroon hebt ontwikkeld. In sommige ernstige gevallen kan het dan noodzakelijk zijn daar tijdelijk hulp bij te vragen van de huisarts (een middeltje om in te slapen bijvoorbeeld), maar vermoedelijk heb je net zo veel succes als je probeert het zelf weer aan te pakken. En dat betekent, heel ouderwets : op tijd, en op een VASTE tijd naar bed en er weer uit, onafhankelijk van hoeveel slaap je gehad hebt. Een vast avondritueel dat niet te vermoeiend is maar een duidelijke voorbereiding voor de nacht is. Niet na acht uur 's avonds eten of alcohol drinken of intensief bezig zijn. Op een gegeven moment komt het ritme dan vanzelf weer terug, en kun je misschien weer wat de teugels laten vieren.

slapeloosheid is niets anders dan wakker zijn... De meeste mensen zijn de hele dag slapeloos... Dan hebben mensen wat beters te doen dan slapen... die periodes die jij in de nacht kenmerkt als slapeloosheid, dat is ook zo´n periode dat je iets beters denkt te moeten doen dan slapen, zoals malen, piekeren, problemen te voorschijn halen en proberen op te lossen, zorgen maken... als je de tijd die je ´s nachts wakker bent, gebruikt voor iets wat werkelijk nodig is en je wat ook nog plezier schenkt, zou je het niet kenmerken als slapeloosheid...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100