Wat voor therapeut helpt je met je eentonige stem te verbeteren?

Ik heb een monotone, eentonige stem. Zijn er instanties die je hierbij kunnen helpen om het te verbeteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Problemen met communicatie, spraak, taal, enzovoorts vallen allemaal onder logopedie. Je zou dus een logopedist kunnen opzoeken.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Logopedie

Daar bestaan speciale stemtherapeuten voor. Stemtherapie is zinvol wanneer er (ook) een functionele oorzaak is. Voorbeelden hiervan zijn: overbelasting van de stem, een ongunstig adempatroon, overmatige spanning in de nek en de hals, of te zacht spreken. De klank van je stem wordt bepaald door zeer veel factoren. Samen met een stemtherapeut kun jij ontdekken welke factoren allemaal van invloed zijn op jouw stem. Je leert te luisteren naar je eigen stem en krijgt oefeningen waarmee jij je stemklank kunt beïnvloeden. Hier staat een lijstje met stemtherapeuten in Nederland die zijn aangesloten bij de Landelijke Stemkring: http://www.stemtherapeuten.nl/pagelist.php

ik zou voor een stembevrijder kiezen. afhankelijk waar je woont is er een therapeut/stembevrijder in de buurt. het gaat niet om mooi of niet mooi, maar om je stem zo te leren gebruiken en kennen dat deze je blij maakt. ik volg zelf zeer leerzame individuele sessies bij een stembevrijder en het helpt mij goed.

Bronnen:
http://www.stembevrijders.nl/index.php/wat...
http://www.stembevrijders.nl/index.php/zoek/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100