Stel je hebt een donor nier,en die funcioneert goed, kan die dan later als die persoon gestorven is voor de 2e keer gedoneerd worden?

Ligt het dan nog aan welk orgaan het is?

Weet jij het antwoord?

/2500

In uitzonderlijke gevallen, en wanneer een orgaan nog in goede staat is en niet geleden heeft onder de immunosuppressiva (geneesmiddelen die de afstoting moeten verhinderen) kan het inderdaad opnieuw getransplanteerd worden na overlijden van de getransplanteerde. Orgaandonatie na overlijden is alleen mogelijk bij een sterfgeval waarbij de schade aan de organen beperkt wordt. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een patiënt die op intensive care aan de beademingsmachine ligt en hersendood is. De beademingsmachine zorgt er dan voor dat de organen nog voldoende zuurstof krijgen. Alleen voor weefsels zoals hoornvlies, gehoorbeentjes en hartkleppen is dat niet nodig.

Bronnen:
http://demaakbaremens.org/demaakbaremens/a...

Het is al eens gedaan in Roemenië (zie de link). Als de niet goed is zou ik niet weten waarom het niet zou kunnen. Het zou mij echter niet verbazen als in Nederland, waar de regelgeving volgens mij strenger is dan in Roemenië, het niet gedaan wordt. Bijvoorbeeld vanwege het medicijngebruik dat de vorige donor ongetwijfeld gehad heeft. Toegevoegd na 47 seconden: "Als de niet goed is" moet natuurlijk zijn "Als de nier goed is"

Bronnen:
http://www.spitsnieuws.nl/raar/2015/06/nie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100