valt autisme onder verstandelijk gehandicapt?

Ik heb autisme (mild) en ik wil wel eens weten of ik nou verstandelijk gehandicapt ben of niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verstandelijke beperking is de huidige term voor mentale retardatie: een ontwikkelingsstoornis die ervoor zorgt dat de cognitieve vermogens van een persoon beperkt ontwikkelen. Doorgaans spreekt men van een verstandelijke beperking wanneer het IQ lager dan 70 is. Dit kan samengaan met autisme, maar autisme is dus op zich geen verstandelijke beperking. Toegevoegd na 6 minuten: Ter verduidelijking: 'verstandelijke beperking' is een verzamelnaam en geen specifieke stoornis.

Bronnen:
http://www.aafp.org/afp/2000/0215/p1059.html

Nee, een autistische stoornis zegt niets over je leervermogen. Rond Eindhoven zijn veel hoog opgeleide mensen mensen met een autistische stoornis, door Philips aangenomen omdat ze goede techneuten zijn. Toegevoegd na 43 minuten: Cognitieve onderzoeken wijzen uit dat er een correlatie is tussen autisme en een talent voor techniek. Dat zie je ook in de praktijk: op veel technische universiteiten en bij technische bedrijven werken mensen met relatief veel autistische trekken.’ - See more at: http://www.npowetenschap.nl/site/artikel/Wonen-in-Willie-Wortelland/6710#sthash.WviKqqsf.dpuf

Bronnen:
http://www.nu.nl/gezondheid/2544231/diagno...

Dit lijkt mij van wel:het is noodzakelijk even stil te staan bij de verstandelijke handicap die bij de meeste kinderen met autisme tegelijk aanwezig is. Het kan dramatisch worden als ouders bij de oorspronkelijke diagnose alleen maar het etiket 'autisme' te horen hebben gekregen en niet de zo noodzakelijke informatie over de ook aanwezige verstandelijke handicap. De meeste mensen met autisme zijn tegelijk matig tot ernstig verstandelijk gehandicapt (60% heeft een IQ beneden de 50).

Bronnen:
http://www.fontys.nl/sph/gast/bestanden/au...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100